INFORÁDIÓ
2021. május 17. hétfő
Paszkál

lapszemle

kásler miklós

hitel

biztosítás

viharkár

Európa legjobbjai között van az Országos Onkológiai Intézet - lapszemle

Az Országos Onkológiai Intézet új főigazgatójával, Polgár Csabával közöl interjút a Magyar Idők. Évente több tucat, korábban ismeretlen katonasír kerül elő Magyarországon – értesült a Népszava. A Portfolio elemzéséből kiderül, hogy csalódottan fogadták a német kancellár legutóbbi interjúját a Brussels Economic Forum résztvevői. Itthon megugrott a fogyasztási hitelek száma – írja a Világgazdaság. A Pénzcentrum cikke arra figyelmeztet, hogy a szélsőséges időjárási viszonyok miatt egyre fontosabb a lakásbiztosítás.

Újabb öt évre megkapja a legmagasabb színvonalú európai onkológiai központoknak járó minősítést az Országos Onkológiai Intézet – mondta a Magyar Időknek adott interjúban Polgár Csaba, akinek az azóta már miniszteri posztot betöltő Kásler Miklós adta át az intézet főigazgatói posztját. A dohányzásellenes törvényt az elmúlt évtizedek legfontosabb egészségpolitikai döntésének tartó professzor beszélt az egynapos diagnosztikai központ létrehozásáról, valamint arról is, hogy az általa vezetett intézet lesz a központja annak az országos telemedicina-hálózatnak, amellyel virtuális konferenciákat tarthatnak a hazai onkológia legjobb szakemberei.

A Népszavában arról olvashatnak, hogy a hatóságok csaknem negyvenezer hősi sírhelyről tudnak, ám folyamatosan kerülnek elő elesett katonák maradványai. Évente több tucat, korábban ismeretlen katonasír kerül elő Magyarországon – fogalmazott a lapnak nyilatkozva Téglás Gyula alezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Katonai Emlékezet és Hadisírgondozó Igazgatóság osztályvezetője. Nemrégiben a Nemzeti Múzeum kertjében is ez történt, ahol a felújítást végző munkások hat, feltehetően Budapest ostromakor elesett szovjet katona maradványaira bukkantak.

A Portfolión arról olvashatnak, hogy mivel az eurózóna hosszú távú stabilitását segítő új intézkedést vagy akár ígéretet nem igazán tartalmazott Angela Merkel német kancellár vasárnap, a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung-ban közölt interjúja az EU jövőjéről, leginkább csalódottságuknak adtak hangot a Brussels Economic Forum egyik tegnap délutáni panelbeszélgetésének résztvevői.

Bő 180 milliárd forintnyi fogyasztási hitelt vettek fel a háztartások 2018 első négy hónapjában, tehát több mint másfélszeresére nőtt az új szerződések összege áprilisig az előző év azonos időszakához képest – közli a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank statisztikái alapján. Mindezen belül a személyi kölcsönök adják az új szerződések nagyjából 70 százalékát.

A Pénzcentrum.hu arról közölt összeállítást, hogy a szélsőséges, záporokkal és zivatarokkal tarkított időjárás nemcsak a hétköznapokat keserítheti meg, de jelentős anyagi kárt is okozhat a lakástulajdonosoknak: az elázott falak, elúszott ingóságok és megbontott tetők miatt. Akinek pedig nincs biztosítása, annak saját költségein kell megoldania a helyreállítást, ami nem egyszerű, mert vagyonokba kerülnek a munkálatok – figyelmeztet a lap.

Kapcsolódó hang

Lapszemle 1 SÁ 0606
 
Lapszemle 2 - gazdasági SÁ 0606
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018