eur:
393.81
usd:
365.11
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Európa legjobbjai között van az Országos Onkológiai Intézet - lapszemle

Az Országos Onkológiai Intézet új főigazgatójával, Polgár Csabával közöl interjút a Magyar Idők. Évente több tucat, korábban ismeretlen katonasír kerül elő Magyarországon – értesült a Népszava. A Portfolio elemzéséből kiderül, hogy csalódottan fogadták a német kancellár legutóbbi interjúját a Brussels Economic Forum résztvevői. Itthon megugrott a fogyasztási hitelek száma – írja a Világgazdaság. A Pénzcentrum cikke arra figyelmeztet, hogy a szélsőséges időjárási viszonyok miatt egyre fontosabb a lakásbiztosítás.

Újabb öt évre megkapja a legmagasabb színvonalú európai onkológiai központoknak járó minősítést az Országos Onkológiai Intézet – mondta a Magyar Időknek adott interjúban Polgár Csaba, akinek az azóta már miniszteri posztot betöltő Kásler Miklós adta át az intézet főigazgatói posztját. A dohányzásellenes törvényt az elmúlt évtizedek legfontosabb egészségpolitikai döntésének tartó professzor beszélt az egynapos diagnosztikai központ létrehozásáról, valamint arról is, hogy az általa vezetett intézet lesz a központja annak az országos telemedicina-hálózatnak, amellyel virtuális konferenciákat tarthatnak a hazai onkológia legjobb szakemberei.

A Népszavában arról olvashatnak, hogy a hatóságok csaknem negyvenezer hősi sírhelyről tudnak, ám folyamatosan kerülnek elő elesett katonák maradványai. Évente több tucat, korábban ismeretlen katonasír kerül elő Magyarországon – fogalmazott a lapnak nyilatkozva Téglás Gyula alezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Katonai Emlékezet és Hadisírgondozó Igazgatóság osztályvezetője. Nemrégiben a Nemzeti Múzeum kertjében is ez történt, ahol a felújítást végző munkások hat, feltehetően Budapest ostromakor elesett szovjet katona maradványaira bukkantak.

A Portfolión arról olvashatnak, hogy mivel az eurózóna hosszú távú stabilitását segítő új intézkedést vagy akár ígéretet nem igazán tartalmazott Angela Merkel német kancellár vasárnap, a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung-ban közölt interjúja az EU jövőjéről, leginkább csalódottságuknak adtak hangot a Brussels Economic Forum egyik tegnap délutáni panelbeszélgetésének résztvevői.

Bő 180 milliárd forintnyi fogyasztási hitelt vettek fel a háztartások 2018 első négy hónapjában, tehát több mint másfélszeresére nőtt az új szerződések összege áprilisig az előző év azonos időszakához képest – közli a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank statisztikái alapján. Mindezen belül a személyi kölcsönök adják az új szerződések nagyjából 70 százalékát.

A Pénzcentrum.hu arról közölt összeállítást, hogy a szélsőséges, záporokkal és zivatarokkal tarkított időjárás nemcsak a hétköznapokat keserítheti meg, de jelentős anyagi kárt is okozhat a lakástulajdonosoknak: az elázott falak, elúszott ingóságok és megbontott tetők miatt. Akinek pedig nincs biztosítása, annak saját költségein kell megoldania a helyreállítást, ami nem egyszerű, mert vagyonokba kerülnek a munkálatok – figyelmeztet a lap.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×