eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
BARSONYBENCE_PHOTORIGHTS_
Nyitókép: BENCEBARSONY@GMAIL.COM/BARSONYBENCE_PHOTORIGHTS_06302230763

Ütős kampánnyal csábítják Budapestre a turistákat

Spice of Europe szlogennel indítja el első átfogó, Budapest központú külföldi kampányát a Magyar Turisztikai Ügynökség. A hirdetések online, print és televíziós felületeken jelennek meg, május 15-e és június 30-a között. Az új kampányfilm Budapestről itt megtekinthető.

Spice of Europe, vagyis Európa fűszere néven indítja el nemzetközi kampányát a Magyar Turisztikai Ügynökség. Első ütemben közel másfél milliárd forintot költenek hirdetési felületekre.

A videó szerint egy fiatal pár vezeti át Budapesten a nézőt a legfelkapottabb helyeken, nevezetességeken, magyar divattervezők ruháiban.

A koncepcióban az amerikai CNN hírcsatorna lesz az egyik kiemelt partner.

A felületeiken futó reklámspotok segítségével mintegy 250 millió háztartásba jutnak el a magyar fővárosba csalogató képsorok, mintegy 800 alkalommal.

Több száz millió forintért, a rendelkezésre álló összegek kétharmadáért pedig internetes felületeket vásárol az ügynökség, főként a Google-ön, a Youtube-on és az Instagramon, de megjelennek nyomtatott termékekben is. A magyar turisztikai ügynökség vezérigazgatója a bejelentésen azt mondta,

a cél, hogy Budapest lekörözze Prágát, és Bécset a külföldi vendégéjszakák tekintetében.

"2010-ben a vendégéjszakaszám 20 millió volt Magyarországon, nyolc év alatt értük el 30 milliót, és biztos vagyok abban, hogy néhány éven belül, de legkésőbb 2030-ig el fogjuk érni az 50 milliós vendégéjszaka-számot. Megelőzni Prágát, ostromolni Bécsnek büszke várát. Azt a célt tűztük ki, hogy a cseh turisztikai számokat megelőzve elérjük az osztrák turisztikai eredményeket" - mondta Guller Zoltán.

Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az eseményen kiemelte, a szobakapacitás a fővárosban a következő két évben több mint 10%-kal bővül majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×