INFORÁDIÓ 
2019. március 24. vasárnap
Gábor, Karina

ceu

budapest

egyetem

Budapest, 2017. augusztus 14. A Közép-európai Egyetem - angol nevén Central European University, magyarul is használt rövidítése: CEU - épülete Budapesten az V. kerületi Nádor utcában. MTVA/Bizományosi: Balaton József  *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Megy vagy marad: mi lesz a CEU sorsa?

Budapesten akar maradni a CEU. A Közép-Európai Egyetem teljesítette az új felsőoktatási törvény által előírt összes kötelezettséget, most már csak a kormánynak kell aláírnia egy szerződést New York állammal - mondta az InfoRádióban az intézmény rektorhelyettese.

„Mi mindenképpen Budapesten szeretnénk maradni, és minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy ez sikerüljön is” - mondta az InfoRádiónak Fodor Éva, az intézmény rektorhelyettese.

Mint kiemelte: a CEU már teljesíti az új felsőoktatási törvény által előírt összes kötelezettséget, és erről a magyar kormány meg is győzödött. A legutolsó pont az volt, hogy az egyetem folytasson oktatási tevékenységet az Egyesült Államokban, és a CEU a Bard College-dzsal indított közös programot. Ápilisban egy küldöttség Palkovics László államtitkár vezetésével ellenőrizte ezt, s úgy tűnt, hogy elégedettek voltak azzal, amit láttak – fejtette ki Fodor Éva.

A rektorhelyettes szerint már csak egy dolog van hátra, hogy a kormány aláírjon egy szerződést New York állammal. Ilyen megállapodást Maryland állammal már kötött a kabinet, de a CEU esetében még nem történt meg, és

egyelőre semmilyen információt nem kaptak a kormánytól a szerződés aláírásának várható időpontjáról

– hangsúlyozta.

Amennyiben a kormány nem írja alá ezt a megállapodást, akkor az egyetem a legvégső esetben elköltözik Budapestről. Bécsben már nyitottak egy szatelit kampuszt - emlékeztetett Fodor Éva.

„Számos tervünk van, de nem szeretünk arról gondolkodni, hogy hova költözzünk.

Bízunk abban, hogy a kormány mielőbb aláírja a szerződést, semmilyen akadálya nincs ennek” - tette hozzá.

A rektorhelyettes közölte: az egyetem kiterjedt együttműködést folytat a magyar felsőoktatással és tudományos élettel, a kapcsolatok miatt fontos, hogy Budapesten maradhasson.

Nyitókép: Balaton József

Kapcsolódó hang

Fodor Éva
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018