INFORÁDIÓ 
2020. június 6. szombat
Cintia, Norbert

egyetem

2020.06.05. 06:00

Merkely Béla: más lesz a második hullám, mint amilyen az első volt

Október-november környékén jöhet a járvány második hulláma, ez azonban nem lesz nagyobb, mint az első – mondta az InfoRádiónak a Semmelweis Egyetem rektora. Merkely Béla szerint akkor már nem lesz szükség a tavaszihoz hasonló, szigorú korlátozó intézkedésekre, a nyár pedig - ha folyamatosan figyelemmel kísérik a megbetegedéseket - biztonságban telhet.
2020.05.28. 17:35

A Színház- és Filmművészeti Egyetem is alapítványi egyetemmé válik

Hat egyetem alapítói és fenntartói jogai vagyonkezelő alapítványokhoz kerülnek augusztus 1-jétől egy múlt héten elfogadott törvényjavaslat alapján. Hetedikként most a Színház- és Filmművészeti Egyetem sorsáról is döntene a kormány, amely érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) be is nyújtotta a modellváltást szabályzó tervezetét.
2020.05.20. 10:15

Önjáró robot pusztítja a koronavírust a Semmelweis Egyetemen

Az UVC-fény kibocsátásával fertőtlenítő robot az egyetem Orvosi Képalkotó Klinikájának tereit és vizsgálóhelyiségeit fertőtleníti folyamatosan, emellett részt vesz a teljes Külső Klinikai Tömb tisztán tartásában is.
2020.05.19. 20:31

Merkely Béla: magas volt az országos szűrésen részt vevők aránya

A meghívott csaknem 18 ezer ember 67,7 százaléka részt vett a szombaton lezárult országos reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálaton, ez magas részvételi aránynak számít - mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője az M1 aktuális csatornán kedd este.
2020.05.19. 11:14

Életmentő szállítóinkubátorral gazdagodott a Semmelweis Egyetem

Az eszköz segítségével a szülőszobáról vagy a császárműtőből biztonságosan szállítható "házon belül" a megszületett újszülött. A nyolcmillió forint értékű inkubátort a Mészáros Csoport adományoz a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti koraszülött intenzív osztályának.
2020.05.16. 08:37

Az alapítványi fenntartással sem tűnnek el az egyetemi ösztöndíjak

Továbbra is számíthatnak állami forrásokra a tervek szerint nyártól alapítványi fenntartásba kerülő egyetemek, a felvételizőknek nem kell tartaniuk a képzések fizetőssé válásától. Megmaradnak a hallgatói juttatások és az ösztöndíjak is, az oktatókat pedig teljesítményalapú, rugalmas, megemelt bérezés várja - írja a Magyar Nemzet.
2020.05.08. 19:25

Merkely Béla nyitáspárti, de azért nem a teljes nyitásé

Az újonnan regisztrált fertőzöttek száma alapján elmondható, nem dübörög a koronavírus-járvány Magyarországon, de a veszély még nem múlt el – nyilatkozta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, aki egyébként az óvatos nyitás híve.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018