eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina
Speedmarathon nemzetközi akció.
Nyitókép: MTI

Már élesítik traffipaxot, hétfőtől Speedmarathon

Egynapos országos sebesség-ellenőrzési akciót tart a rendőrség. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a kampány hétfő reggel 6 órától másnap reggel hatig tart.

Kész-Varga Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva,

május 14-én hétfő reggel hat órától, május 15-én, kedden reggel hat óráig sebességellenőrzést hajt végre a rendőrség 24 órán keresztül.

Hozzátette, hogy az akció lehetséges helyszíneire állampolgári javaslatokat vártak, amelyek beérkeztek a hatósághoz április 17-e és május 3-a között, ezek alapján, valamint helyi adottságokat, és közlekedésrendészeti elemzőmunka eredményeit is figyelembe véve a megyei-rendőrfőkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyszíneit, és az időpontokat.

"A javaslatot tevők közül a rendőrség 10-10 embert meg is hív ezekre a helyszínekre. Az érdeklődök az ellenőrzések pontos helyszíneit és időpontjait megyénkénti bontásban megtalálják a Police.hu oldalon" -mondta a szóvivő.

A kampány ötlete Németországból származik - tette hozzá -, ahol hat évvel ezelőtt

az egyik szövetségi állam lakosait kérték meg a hatóság munkatársai, hogy szavazzanak arra a helyre, ahol sebességellenőrzést szeretnének.

A német ötlet nemzetközileg nagy tetszést aratott, azóta minden évben valamennyi TISPOL tagállam alkalmazza ezt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Meghallgathatja a cikkünkhöz csatolt teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×