eur:
395.61
usd:
366.75
bux:
65585.35
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szuperhősmaraton, újra jönnek a Bosszúállók - Moziajánló

A Marvel Studió szuperprodukciója mellett egy filmtörténeti húrokat pengető francia dokumentumfilm, a Shrek alkotóinak új meséje, és egy ifjúsági film is a mozikba került.

Az év egyik leginkább várt filmje kerül a héten a mozikba, a „Bosszúállók: Végtelen háború” című szuperhősmozi. Vasember, Pókember, Amerika kapitány, A galaxis őrzői, a Fekete Özvegy, Thor, Hulk, a Fekete Párduc,

mind a 16 Marvel szuperhős egyetlen egy filmben rengeti meg a vásznat.

A nyitóhétvége bevételét 235 és 255 millió dollár között prognosztizálják, ami könnyen megdöntheti a 2015-ös Ébredő erő eddigi rekordját. Nem kevés a tét, egyrészt a Marvel Studió a 10 éves sikerszériát kíván megkoronázni ezzel a filmmel, másrészt a 16 szuper képességű alaknak pedig a Földet, és az egész galaxist kell megmentenie a filmvásznon.

A kritikák szerint az elképesztően látványos, bár az akciójeleneteket hullámzó színvonalon kidolgozott film megnevettet és könnyeket is csal a nézők szemébe, de geek legyen a talpán, aki követni képes a film minden fordulatát. Ez a mozi ugyanis már nem szán időt arra, hogy bemutassa hőseit a nézőnek, folyamatos utalásokat tesz az elmúlt 10 év Marvel-filmjeiben elhangzottakra.

Az idei Oscar-gálán nem napjaink legszebb színésznői vitték el a show-t a ruhakölteményeikkel, hanem egy különös frizurájú idős asszony, aki egy pizsamaszerű rózsás köntösben vonult végig a vörös szőnyegen. Ő Agnès Varda, a francia újhullám egyetlen női rendezője, aki májusban lesz 90 éves és most egy 33 éves francia fotó- és street art művésszel készített közösen egy kiváló dokumentumfilmet.

Az „Arcélek, útszélek” című mozi ötlete hasonlít a magyar Fotográfia című filméhez. A furcsa páros egy fényképészstúdiót rejtő kisteherautóval indul útnak, hogy apró francia falvakban a helyiekkel beszélgessenek, és róluk készült hatalmas méretű képekkel ragasszák tele a falvak, utcák, tengerparti sziklák és pajták falait. Emellett pedig az alkotás megidézi a francia újhullám legszebb filmjeinek legemblematikusabb jeleneteit is.

A Shrek alkotóinak újabb kicsavart mesefilmjét, a Bűbáj herceg és a nagy varázslat című animációt is a héten mutatják be a mozik. A herceget egy cseles átok tartja fogva: ha bármely női személyre rámosolyog, rögtön elnyeri a hölgy szívét.

De bármennyire is kényelmes, hogy egyszerre epekedik az emberért Hamupipőke, Hófehérke és Csipkerózsika, mégis meg kell törni a varázst, mert ha a herceg betölti 21. születésnapját, a királyság sorsa megpecsételődik, és nem lesz többé igaz szerelem. A film már most meghódította a nézők szívét, az ImDb-n 8,4 értékelést kapott.

Egy, a francia Alpokban játszódó ifjúsági filmet is bemutatnak a héten. Belle és Sébastien 3. - Mindörökké barátok című film egy olyan kisfiú kalandja, aki elrabolt kutyája kiszabadításáért indul útnak a havas hegycsúcsok között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×