eur:
392.71
usd:
366.34
bux:
66745.39
2024. április 25. csütörtök Márk

Mindenre tüzel a kormány

A kormány határozatot hozott a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséhez szükséges intézkedésekről.

A kormány határozatot hozott a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséhez szükséges intézkedésekről; a határozat pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban jelentette be, hogy téli rezsicsökkentésről döntött a kormány: minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából.

A kormányfő közölte, a kedvezményt megkapják a távfűtést használók is. Ennek részleteit Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter tárgyalja meg az önkormányzatokkal - tette hozzá. Elmondta, a hagyományos módon fűtő, szenet vagy fát használó emberek esetében növelik az e célra szolgáló szociális pénzügyi keretet egymilliárd forinttal. Az intézkedés végrehajtásával Pintér Sándor belügyminisztert bízták meg.

A pénteki közlönyben az olvasható: a kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy a téli rezsicsökkentésből minden magyar háztartás részesüljön, ezért felkéri a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy egyeztessen a távhőszolgáltatókkal arról, hogy a téli rezsicsökkentést kiterjeszthessék a távhőszolgáltatást használókra is.

Ugyancsak Kósa Lajost kérték fel arra, hogy Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával készítsen szabályozási javaslatot az említett egyeztetések alapján, és terjessze azt a kormány elé.

Miután elkészült a szabályozási javaslat, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek kell biztosítania a szükséges forrásokat ahhoz, hogy a téli rezsicsökkentést kiterjeszthessék a távhőszolgáltatást használókra is.

Szintén a nemzetgazdasági miniszternek kell biztosítania egymilliárd forint többletforrást a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához kapcsolódó támogatásra. Pintér Sándor belügyminiszternek kell megtennie a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy ezt a többletforrást felhasználják.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×