eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nagy tervet jelentett be a Wizz Air

Nagy tervet jelentett be a Wizz Air

Ezer új pilótát venne fel a magyar gyökerekkel rendelkező Wizz Air légitársaság a következő három évben - írja a Magyar Idők.

A cég a következő három évben ezer új pilótát kíván felvenni. Ennek támogatására beindította saját kadétiskoláját, amelyben nemcsak szakmai ismeretekkel segíti a jövő pilótáit, de a borsos árú képzés terhének jó részét is átvállalják.

A cég jelenleg mintegy 3500 munkavállalót foglalkoztat, 86 repülőgépes flottáját pedig néhány éven belül meg kívánja többszörözni. A saját képzésű évi 100 fő nem fedezi a Wizz Air pilótaigényét, hiszen a következő 3-4 évben 1000 új repülőgépvezetőt kívánnak felvenni. Ennek csak mintegy harmadát fedezi majd a kadétprogram, a fennmaradó munkaerőt a piacról kívánja felvenni a cég.

2018-ban – az előző évekhez hasonlóan – 15-20 százalékkal bővül a Wizz Air székkapacitása Magyarországon, újabb desztinációkat nyit, és két új gép áll be tavasszal. 250-300 új pilótát kíván felvenni jövőre a légitársaság 27 bázisára -  írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×