eur:
395.75
usd:
372.68
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Korábban utalják a januári családtámogatások - a nap hírei

Még karácsony előtt utalják a januári családtámogatásokat. Szigorúbb fellépést ígérnek a magyar fizetős utakat jogosulatlanul használó külföldi autósok ellen. Döntött a kormány a Czeglédy-ügy kártalanítási folyamatáról

Még karácsony előtt kiutalja az állam a januári családtámogatásokat - jelentette be a családügyekért is felelős államtitkár. Novák Katalin közölte, a posta pénteken kezdi kézbesíteni az összegeket, az utalások december 20-tól érkeznek a számlákra, így legkésőbb december 22-re mind az 1,1 millió jogosult családhoz eljut a családi pótlék, a gyes, valamint a gyet. Az államtitkár felhívta a figyelmet a rászoruló gyerekeknek biztosított ingyenes szünidei étkeztetés lehetőségére is.

Az egész országra kiterjeszti a kormány a 3 évnél fiatalabb gyermeket nevelő, hátrányos helyzetű családoknak szánt ételcsomagok osztását - jelentette be a szociális államtitkár. Czibere Károly az InfoRádióban elmondta: erre a következő években több mint 18 milliárd forintot fordítanak, a mintegy 8-10 ezer forint értékű, tartós élelmiszercsomagokat havonta egyszer kapják meg az érintettek, összesen mintegy 25-30 ezer család.

Komoly felkészülés vár a bíróságokra a jövő évi országgyűlési választások előtt - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában a Kúria elnöke. Darák Péter kiemelte, hogy a magyar igazságszolgáltatás egyes területeken európai szinten is jól teljesít, az elmúlt években jelentős lemaradást sikerült behozni. Aarról is beszélt, hogy 2018-ban elsősorban a közszereplők ügye, a vélemény-nyilvánítás szabadsága és a magánélet védelme szerepel majd a joggyakorlat elemző csoportok munkatervében.

Szigorúbb fellépést ígér jövőre a magyar fizetős utakat jogosulatlanul használó külföldi autósok ellen a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár. Homolya Róbert az InfoRádióban elmondta: jelenleg ebben a körben nem túl magas a kirótt bírságok behajtási aránya. Arról is beszélt, hogy tavaly 200 milliárd forint bevétele származott az útdíjhasználatból az államnak, ez az összeg az idén tovább nőhet. Hozzátette: összesen 900 kilométernyi gyorsforgalmi úthálózat épülhet meg 2022-ig.

Nyílt levélben szólítja fel a miniszterelnököt a Jobbikkal szembeni számvevőszéki intézkedések leállítására az ellenzéki párt elnöke. Vona Gábor törvénytelennek nevezi az ÁSZ lépését, amely szerinte csak Orbán Viktor engedélyével valósulhatott meg. A párt 660 millió forintos büntetéstől tart a számvevőszék tiltott pártfinanszírozást megállapító jelentése nyomán. A számvevőszék közben közleményben tudatta: mindenben a hatályos törvényi előírások szerint járt és jár el, és biztosítja a párt reagálását a törvényi keretek között. A Miniszterelnöki Sajtóiroda Vona Gábor szavaira azt közölte: a kormány azt javasolja, hogy a Jobbik tisztázza zavaros pénzügyeit és tartsa be a törvényeket.

Döntött a kormány a Czeglédy-ügy kártalanítási folyamatáról - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A kártalanítás részletei rövidesen megjelennek a Magyar Közlönyben. Közben a bíróság meghosszabbította Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását három hónappal. Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. Az ügyben heten előzetes letartóztatásban, kilencen házi őrizetben vannak, egy gyanúsított pedig szabadlábon védekezhet.

Az elsőfokú ítélet kihirdetéséig előzetes letartóztatásban marad a Teréz körúti robbantással vádolt férfi - közölte a Fővárosi Törvényszék. Az ügy első tárgyalási napja január első hetében lesz. A tavaly szeptember 24-én végrehajtott robbantásban két rendőr súlyosan megsérült a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton. A gyanúsítottat 2016. október 19-én Keszthelyen fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai. Az ügyészség szerint a vádlottnál olyan robbanóanyag volt, amely több ember életének kioltására lett volna alkalmas.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×