eur:
392.12
usd:
366.41
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Így lehet megúszni a téli bírságot

Az ingatlantulajdonosnak el kell takarítania a havat, de többnyire elvileg nem sózhatja a járdát, de ha mégis, akkor sincs szankció.

Az ingatlantulajdonosoknak a házuk előtti járdaszakaszon el kell takarítaniuk a havat, és a járdát is csúszásmentesíteniük kell. Ha ezt elmulasztják, és baleset történik, akkor kártérítést kell fizetniük. Mindenkinek érdemes tehát időben felkészülni a síkosságmentesítésre, de az sem mindegy, hogy erre milyen anyagot használ a tulajdonos - írja az ingatlanhirek.hu.

Egy kormányrendelet kimondja, hogy belterületi közterületen – az úttest kivételével – csak olyan anyag használható, amely a közterületen vagy annak közvetlen környezetében lévő fás szárú növény egészségét nem veszélyezteti. A tilalom tehát vonatkozik a járda sózására is, de csak azokon a közterületeken, ahol fás növények vannak.

A sózási tilalom megszegőjével szemben azonban sem a kormányrendelet, sem a szabálysértési törvény nem állapít meg semmilyen büntetést, így ha az ingatlantulajdonos só szórásával éri el, hogy a járda ne csússzon, jogszabályi rendelkezés hiányában bírság nélkül megússza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×