eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán

Így lehet megúszni a téli bírságot

Az ingatlantulajdonosnak el kell takarítania a havat, de többnyire elvileg nem sózhatja a járdát, de ha mégis, akkor sincs szankció.

Az ingatlantulajdonosoknak a házuk előtti járdaszakaszon el kell takarítaniuk a havat, és a járdát is csúszásmentesíteniük kell. Ha ezt elmulasztják, és baleset történik, akkor kártérítést kell fizetniük. Mindenkinek érdemes tehát időben felkészülni a síkosságmentesítésre, de az sem mindegy, hogy erre milyen anyagot használ a tulajdonos - írja az ingatlanhirek.hu.

Egy kormányrendelet kimondja, hogy belterületi közterületen – az úttest kivételével – csak olyan anyag használható, amely a közterületen vagy annak közvetlen környezetében lévő fás szárú növény egészségét nem veszélyezteti. A tilalom tehát vonatkozik a járda sózására is, de csak azokon a közterületeken, ahol fás növények vannak.

A sózási tilalom megszegőjével szemben azonban sem a kormányrendelet, sem a szabálysértési törvény nem állapít meg semmilyen büntetést, így ha az ingatlantulajdonos só szórásával éri el, hogy a járda ne csússzon, jogszabályi rendelkezés hiányában bírság nélkül megússza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 25. 10:40
×
×
×
×