eur:
394.12
usd:
370.25
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Baj van a kukaholding számlázási rendszerével - lapszemle

A Magyar Idők információi szerint ötvenezer CT-vizsgálat volt idén daganatgyanú miatt. A Népszava szerint szennyezve fűtenek a magyar települések többségén.

A Magyar Idők információi szerint ötvenezer CT-vizsgálat volt idén daganatgyanú miatt. A lap felidézi, hogy ilyen esetben 2015 júniusa óta kötelező két héten belül elvégezni a szükséges diagnosztikai vizsgálatokat. Jelenleg CT-re 2-4 hónap a várakozási idő, a koponyavizsgálatnál egy hónap. A legrövidebb idő alatt Nógrádban kerülnek sorra a páciensek, a legtöbbet Hajdú-Biharban kell várni.

A Magyar Hírlap arról ír, hogy meg kellett hosszabbítani az eredetileg november végéig szóló határidőt az élelmiszer-automaták felügyeleti egységeinek telepítésére. A jelenlegi jogszabályok szerint már csak december végéig működtethetők azok az élelmiszer-automaták, amelyekbe az üzemeltetője nem szereltet az adóhatóságnak adatokat továbbító automatafelügyeleti egységet. A felügyeleti egységek ellenőrzésére kijelölt posta 27 ezer élelmiszer-automatát regisztrált.

A Népszava szerint szennyezve fűtenek a magyar települések többségén, a helységek több mint felén közepes vagy súlyos a lakossági fűtésből származó légszennyezés mértéke. A WWF Magyarország kutatása szerint a középületek hőszigetelésének, nyílászáróinak és fűtési rendszereinek állapota lehangoló: az épületek harmada semmilyen szigeteléssel nem rendelkezik. A felmérésben 701 település vett részt.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy továbbra sem működik megfelelően az állami kukaholdingként emlegetett Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. országos számlázási rendszere. A szemétszállítási számlák az ország több településének késve és hibás összegről kiállítva érkeznek meg. A cég nem végez szemétszállítási feladatokat, azt a többnyire önkormányzati kézben lévő vállalkozások látják el.

A Portfolio arról ír, hogy hét százalékkal nőtt a magyar biztosítási szektor díjbevétele a harmadik negyedévben, ezúttal az életbiztosítások teljesítettek jobban. 2009 óta nem látott negyedéves profitot ért el az életbiztosítási üzletág. A másik üzletágon belül a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások díja az ősz folyamán bőven lépést tudott tartani a kárkifizetésekkel.

A Világgazdaság szerint egyre nagyobb bevételt hoz a borértékesítés Magyarországon, az évi 8-10 millió palack bort értékesítő áruházláncok 5-7 százalékos bevételnövekedéssel számolnak. Az idén van, ahol a forgalom harmadát hozza az ünnepi időszak. Az áruházak forgalmában a vörösboroké a legnagyobb, 48 százalékos részarány, a második helyen 35 százalékkal a fehérborok állnak, a harmadik a rozé 17 százalékkal.

A Magyar Idők információi szerint várhatóan már a jövő év elején, de legkésőbb márciusban minden takarékszövetkezetben regisztrálhatnak a dolgozni vágyó idősek a nyugdíjas szövetkezetek által nyújtott munkákra. Erről beszélt a lapnak a Közérdekű Nyugdíjas-szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke. Turi Dénes szerint az újonnan alakult érdekképviselet fő feladata jelenleg, hogy az ország minden pontjára eljussanak és az érdekközösségek alakításához, működéséhez szükséges információkat átadják, továbbá, hogy megóvják a dolgozókat a visszaélésektől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×