INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

rogán antal

meghallgatás

nemzeti konzultáció

Rogán elárulta, mi a kormány legfontosabb feladata

Infostart / InfoRádió

Közjegyzői dokumentummal igyekezett alátámasztani a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt a nemzeti konzultációban résztvevők számára vonatkozó adatokat. Az ellenzéki képviselők azonban hiányolták a politikus érdemi válaszait.

A munkanélküliség csökkentéséről, a foglalkoztatás növeléséről, a minimálbér emeléséről, illetve a családtámogatási intézkedések sikeréről számolt be elsőként Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága előtt, eztán úgy látta, hogy a ciklus legfontosabb ügye, hogy meggátolják a Magyarország és más uniós nemzetállamok szuverenitásának csökkentésére irányuló uniós törekvéseket.

„Nem engedünk át jogköröket semmilyen kérdésben, beleértve a migrációt is az Európai Unió és Brüsszel számára”

- emelte ki.

Ezt Rogán Antal szerint az általa példátlan sikerként bemutatott, az úgynevezett Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció alapján a lakosság is támogatja. A tárcavezető közjegyzői okirattal reagált a konzultáció részvételi adatainak hitelességét megkérdőjelező álláspontokra.

„Mivel már az első feldolgozások alapján is látszik, hogy az emberek túlnyomó többsége elutasítja a Soros-tervet, nekünk lépéseket kell tenni a Soros-terv megakadályozása érdekében. Ez ma a kormány legfontosabb feladata. A Kabinetiroda azon dolgozik, hogy a kormány januári ülésére összeállítsa azt a tervet, amelynek alapján úgy ítéljük meg: lehet intézkedéseket hozni a Soros-terv megállítására” - fejtette ki.

Bárándy Gergely, az MSZP képviselője propaganda-miniszterként szólította meg Rogán Antalt, és aláhúzta, hogy korábban a tárcavezető a Miniszterelnöki Kabinetiroda legfontosabb feladatának azt nevezte, hogy győzelemre vezesse 2018-ban is Orbán Viktort.

Staudt Gábor a Jobbik részéről a letelepedési kötvények esetleges újbóli bevezetéséről, illetve a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs gyakorlatáról kérdezte a tárcavezetőt.

„Mennyire érdemi válasz az, hogy Demeter Márta több kérdésben nagyon konkrét tényekre, folyamatokra kérdez rá és egyébként szerintem nem házszabály szerűen annyit válaszolnak, hogy nem válaszolnak?” - hangsúlyozta.

Az LMP-s Demeter Márta arra volt kíváncsi, hogy a miniszter mennyit keresett a letelepedési kötvények értékesítésén, de kitért a konzultációs kérdőívek közjegyzői hitelesítésére is.

„Nagyon érdekelne, hogy ki ellenőrizte magát a folyamatot, hiszen az, hogy egy közjegyző később jóváhagy valamit, amit önök odavittek, az azért nem túl megnyugtató senki számára” - mondta.

Rogán Antal válaszában aláhúzta, hogy

a maga és tárcája egyik legfontosabb feladatának továbbra is azt tartja, hogy Orbán Viktor maradjon Magyarország miniszterelnöke.

A letelepedési kötvényekről azt mondta, a programot sikeresnek tartja, már csak azért is, mert hozzájárult Magyarország gazdasági sikeréhez.

Demeter Márta feltételezését azonban visszautasította a tárcavezető.

„Én természetesen személy szerint soha egyetlen céggel sem álltam semmiféle anyagi kapcsolatban. Visszautasítom képviselő-asszonynak minden ilyen természetű kérdésbe burkolt állítását” - hangsúlyozta.

Az ellenzéki képviselők hiányolták az érdemi válaszokat, Bárándy Gergely egyenesen hibának nevezte az általa propaganda-minisztériumnak nevezett tárca létrehozását, majd Rogán Antal kitért arra is, hogy a konzultációs adatok hitelességét korábban megkérdőjelező LMP-s Hadházy Ákos ellen feljelentést tett a tárca.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018