eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Három kötelezettségszegési eljárás is bírósági szakaszba lép Magyarország ellen - a nap hírei

A magyar kormány változatlanul elutasítja az illegális bevándorlást és a kötelező betelepítési kvótákat. Feladatokat vehetnek át a háziorvosok a szakrendelőktől - mondta az egészségügyi államtitkár az Arénában.

Három kötelezettségszegési eljárás is bírósági szakaszba lép Magyarország ellen. Az Európai Bizottság az Európai Bírósághoz fordult. Ezzel a harmadik szakaszba lépett a civil törvény, a felsőoktatási jogszabály-módosítás, illetve a menekültek áthelyezésére vonatkozó kvóták elutasítása miatt Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárás. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyar kormány változatlanul elutasítja az illegális bevándorlást és a kötelező betelepítési kvótákat.

A korábbi négyszeresére emelkedik a háztartási nagygépcsere-program keretösszege - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A tárca közleménye szerint minden sikeres pályázó megkapja a 25-45 ezer forint közötti támogatást energiahatékony hűtő- vagy fagyasztó, mosó- és szárítógép beszerzéséhez.

A posta karácsonyig biztosan be tudja fejezni az Erzsébet-utalványok kézbesítését - ígérte a cég szóvivője. Panulin Ildikó megismételte: ha a postás nem találja otthon a nyugdíjast, akkor értesítőt hagy, és a posta tíz munkanapig megőrzi a küldeményt.

Az egészségügyi államtitkár szerint az alapellátásnak feladatokat kell átvennie a szakellátástól. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy a betegnek például egy vérvételért nem feltétlenül kellene bemennie a rendelőintézetbe, mert azt a háziorvosnál is elvégezhetnék - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a háziorvosi kar elöregedéséről is.

A kormány azt szeretné elérni, hogy 2021-re teljesen elektronikusan készüljenek el a bevallások, ennek érdekében a jövőben az adóbevállalásokat tovább egyszerűsítik. A nemzetgazdasági miniszter azt mondta, hogy az átállásra négy éve van az állami adminisztrációnak.

Novemberben 220 milliárd forint volt az államháztartás hiánya. A Nemzetgazdasági Minisztérium közölte: az első 11 havi deficit 1639 milliárd forintra emelkedett. Ez az éves pénzforgalmi hiányterv 140 százaléka.

Felfelé módosította az unió és az euróövezet éves GDP-növekedési ütemét az Eurostat. A magyarországi mutató is kedvezőbb lett ez előző adatközléshez képest, 4,1 százalékot vár az uniós statisztikai hivatal.

Felhatalmazást kapott a Német Szociáldemokrata Párt vezetősége a kongresszustól a kormányalakításról szóló tárgyalások megkezdésére a CDU/CSU pártszövetséggel. A párt kongresszusa egyben megerősítette Martin Schulzot az elnöki tisztségben.

Elítélték az amerikai elnök izraeli intézkedéseit a palesztin vezetők. A Gázai övezetben, Ciszjordániában és Jeruzsálemben összecsapások törtek ki az izraeli hadsereg és palesztin tiltakozók között. A Palesztin Hatóság általános sztrájkot kezdeményezett az oktatási intézményekben. A radikális iszlamista Hamász inftifádát, palesztin felkelést hirdetett péntekre.

Lengyelországban Mateusz Morawiecki eddigi kormányfő-helyettes váltja fel Beata Szydlót a miniszterelnöki poszton - jelentette be a kormányzó Jog és Igazságosság szóvivője. Beata Szydlo lemondását a párt vezetői testületének ülésén nyújtotta be.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×