INFORÁDIÓ 
2021. január 26. kedd
Paula, Vanda

martin schulz

2019.05.27. 17:38

Politikai földrengés Berlinben

Németországban a koalíciós pártok jelentősen veszíttetek a támogatottságukból, és ez kormányválságot is okozhat a Berlinben - mondta Vincze András, az InfoRádió németországi tudósítója, aki úgy tudja, távozhat a szociáldemokraták elnöke, és Angela Merkel kancellár politikai pályafutása is megpecsételődhet.
2018.02.13. 18:16

Belviszályok veszélyeztetik a német nagykoalíciót

Egy teljes hét sem telt el azóta, hogy három német párt, a Kereszténydemokrata- (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) , valamint a Szociáldemokrata Párt (SPD) vezetői Berlinben megállapodtak a nagykoalíció újraélesztéséről, torzsalkodások veszélyeztetik a koalíció létrejöttét. A szociáldemokraták vezetőségét személyeskedéstől sem mentes viszály tépázza, a kancellárt pedig a CDU új nemzedéke próbálja arra szorítani, hogy a tervezett kormányba új arcok is bekerüljenek. A szeptember végi választás óta tovább csökkent a kereszténypártok és az SPD népszerűsége is.
2018.02.09. 11:05

Ez várható az új német kormánytól

A német kormányátalakítási tárgyalások legfontosabb kérdése magyar szempontból Németország jövőbeni Európa-politikája - mondta az InfoRádió kérdésére Mráz Ágoston Sámuel Németország-szakértő, a Nézőpont csoport vezetője.
2018.01.31. 19:16

Martin Schulz: az EU nem léphet a nemzetállamok helyébe

Az Európai Unió (EU) nem léphet a nemzetállamok helyébe, hanem csak kiegészítheti őket ott, ahol a képességeiket meghaladó problémákba ütköznek - jelentette ki Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke szerdán Berlinben a Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és a Keresztényszociális Unióval (CSU) folytatott koalíciós tárgyalás EU-s kérdésekről szóló első fordulója után.
2018.01.23. 20:04

Óriási hiány, veszélyben az uniós nyugdíjak

Az Európai Parlament tagjainak nyugdíjellátása bizonytalanná vált, miután az erre a célra létesített pénzalapból legalább 326 millió euró hiányzik. A Die Welt című napilap értesülése szerint a hiány a nyugdíjalap hanyag kezelésére vezethető vissza, és ez még abban az időben történt, amikor Martin Schulz volt az Európai Parlament elnöke.
2018.01.12. 15:46

Húsvétig megalakulhat az új német kormány

Berlinben a kancellár, valamint a nagykoalíció újraélesztésén fáradozó két másik párt elnöke egybehangzóan megelégedéssel nyilatkozott a vasárnap kezdődött tapogatózó tárgyalások eredményéről. Angela Merkel kancellár hangsúlyozta, az elért kompromisszum is az érintett felek felelősségvállalásáról tanúskodik, és úgy vélte, ha létrejön a hárompárti koalíció, a lakosság bizakodóan tekinthet az elkövetkező évtized elé.
2017.12.28. 15:34

A magyar kormány kritikusa az év vesztese

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke, Martin Schulz az év legnagyobb vesztese a németek szerint - mutatta ki egy csütörtökön ismertetett felmérés.
2017.12.18. 08:55

Folytatódik a koalíciós tapogatózás Berlinben

Berlinben a Szociáldemokrata Párt elnöksége pénteken a koalíciós tapogatózás mellett foglalt állást, a kancellár pedig tempós tárgyalásokat szorgalmazott, ezért már most szerdán összeülnek a felek a puhatolózás folytatására.
2017.12.12. 13:55

Eljöhet a KoKo ideje Németországban

Új koalíciós formát mérlegelnek a Német Szociáldemokrata Pártban (SPD), a szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakció legutóbbi ülésén megtárgyalt elképzelés szerint csak a legfontosabb ügyekről kellene koalíciós szerződést kötni az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és testvérpártjával, a bajor Keresztényszociális Unióval (CSU), és az összes többi kérdést a parlamenti viták révén kellene eldönteni - jelentették kedden német hírportálok.
2017.12.11. 06:03

Indulnak a puhatolózó tárgyalások Berlinben

Szerdán összeül a Szociáldemokarata Párt (SPD), valamint a Kereszténydemokrata- és a Keresztényszociális Unió (CDU és CSU) elnöke, hogy megvitassa, milyen kilátás van az együttes kormányzásra. A puhatolózó tárgyalás megkezdését a szociáldemokraták szombaton véget ért kongresszusán határozták el, de azzal a feltétellel, ha Martin Schulz a szerdai találkozót követően is úgy véli, remény van a nagykoalícióra. A párt vezetősége pénteki ülésén dönt a részletekbe menő tanácskozások megkezdéséről.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018