eur:
392.82
usd:
366.57
bux:
66776.6
2024. április 26. péntek Ervin

Újdonságok az otthoni ápolásban

2020-ig otthonápolási termékek és szolgáltatások innovatív fejlesztését célzó javaslatokat dolgoz ki Magyarország egy uniós program keretében - mondta az InfoRádióban az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakmai főtanácsadója. Csizmadia István hozzátette, a négyéves projektben nyolc ország vesz részt.

„A betegek, a hozzátartozók és az orvosok, ápolók részére új megoldások kialakítását ösztönző támogatási rendszerhez keresünk jó példákat Európa-szerte, hogy itthon javaslatokat tudjunk megfogalmazni. Ezek azt segítik, hogy egy létező ellátási módot jobban lehessen kezelni” - mondta el Csizmadia István.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakmai főtanácsadója példaként a felfekvést említette, amelynél lehet újfajta matraccal, jelzőrendszerrel vagy ápolási móddal olyan új megoldást kidolgozni, ami segít megelőzni vagy gyorsabban, olcsóbban kezelni a problémát.

„Kézenfekvőnek tűnik, hogy próbáljunk szinergiát találni a különböző operatív programokban. Ha például az egészségügyi ellátás szervezését, infrastruktúráját fejlesztő operatív programban az elektronikus egészségügyi ellátások vagy az egynapos sebészet kiemelt szerepet kapott, akkor ezekhez hozzá lehet igazítani a más operatív programokkal hozzáférhető forrásokat, így ösztönözzük, hogy ilyen pályázatok szülessenek” - hangsúlyozta Csizmadia István.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×