eur:
393.91
usd:
364.82
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Pénteken kezdődik a lomvadászat Budapesten

Pénteken megkezdődik a 2017. évi lakossági lomtalanítás Budapesten - elsőként az V. kerületben. A kerületeket körzetekre osztotta az FKF Nonprofit Zrt., így rövidebb ideig okoz kellemetlenséget a lakóknak, nehézséget a gyalogosoknak és a gépkocsival közlekedőknek a lomtalanítás.

A kihelyezett lomok elszállítását az előző évek gyakorlatával megegyező módon végzi az FKF Nonprofit Zrt. Az időpontokat a kerületi önkormányzatokkal történt előzetes egyeztetést követően határozták meg. Budapest kerületeit körzetekre osztották, ezzel biztosítható, hogy a lomokat koncentráltan szállíthassák el, így

rövidebb ideig okoz kellemetlenséget a lomtalanítás.

A lomok kihelyezési időpontjainak betartását a kerületi közterület-felügyeletek, illetve a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai ellenőrzik, szükség esetén intézkedhetnek. Aki települési hulladékot közterületen engedély nélkül, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen és időben helyez el, szabálysértést követ el, amelynek büntetési tétele 150 ezer forintig terjedhet.

Az FKF Nonprofit Zrt. Budapest több mint 800 ezer háztartását 7-10 nappal az adott körzetben kezdődő lomtalanítást megelőzően hivatalos levélben tájékoztatja a lomok kihelyezésének időpontjáról.

A kerületi lomtalanítási időpontok folyamatosan bővülő listája megtalálható a www.fkf.hu címen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×