INFORÁDIÓ
2023. február 4. szombat
Csenge, Ráhel

fkf

2023.01.06. 11:33

Félmillió kiszolgált karácsonyfát gyűjt be az FKF

Az ünnepeket követően a Budapesti Közművek keretein belül önálló tevékenységet folytató FKF Hulladékgazdálkodási Divízió munkatársai szervezetten, járatrendszerben gyűjtik össze és szállítják el a kihelyezett fenyőfákat.
2022.10.06. 13:39

Átlépte Budapest határait a harmadik napja dagadó szemétügy

A fővárosban harmadik napja gyűlik a súlyos közegészségügyi kockázatot jelentő lakossági hulladék, mert a Fővárosi Közterület-fenntartó munkásai nem szállítják el, állításuk szerint azért, mert elromlottak az járműveik. Ugyanakkor magasabb fizetésemelést is követelnek. A cég szerint ez sztrájk, a munkavállalók szerint nem az. Budapest vezetése az állami kukaholdingot hibáztatja, de az elhárította magáról a felelősséget. A főváros a katasztrófavédelemhez fordult. Közben Pécsen is sztrájkolni kezdtek a kukások.
2022.10.05. 12:40

Szemétügy: a szakszervezet szerint nincs vadsztrájk, de feszült a helyzet

Az FKF Hulladékgazdálkodási Divíziójában dolgozókat képviselő reprezentatív szakszervezet, a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) határozottan visszautasítja, hogy „vadsztrájkba” kezdtek volna a hulladékgazdálkodásban dolgozók Budapesten. Alkatrészellátási és egyéb nehézségek miatt nem volt munkakész állapotban több jármű kedd reggel – mondta az InfoRádiónak a szakszervezet elnöke. Király András közölte azt is, hogy nincs sztrájkhangulat a dolgozók körében, de már régóta feszültséget okoz a bérkérdés – erről várhatóan szerdán lesz egyeztetés a munkáltatóval.
2022.07.15. 09:55

Új szemeteseket kap a főváros

A Budapesti Közművek 195 új kukát helyez ki a fővárosban – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) köztisztasági divíziója pénteken.
2022.02.14. 08:02

Nem minden papír, ami annak látszik (x)

Újabb lépés a körforgásos gazdaság felé: az FKF kéri a budapestieket, hogy a sárga fedelű szelektív kukákban gyűjtsék az italos kartont.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018