INFORÁDIÓ 
2021. január 19. kedd
Márió, Sára

bkk

budapest

szmogriadó

közlekedés

Így készül a BKK a szmogriadóra

InfoRádió / MTI

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tartalékjárműveket biztosít a szmogriadó idején várhatóan megnövekedő utasforgalom zavartalan ellátására - közölte a társaság.

Közleményükben emlékeztettek: Tarlós István főpolgármester vasárnap hajnalban elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát. Amennyiben a levegő szennyezettségének mértéke nem csökken a riasztási szint alá, hétfő reggel 6 órától korlátozások lépnek életbe az autósforgalomban.

A levegő minőségének javulása érdekében a BKK kéri az autósokat, hogy ha tehetik, ne a gépkocsijukkal közlekedjenek, hanem válasszák a közösségi közlekedést. A BKK intézkedésekkel is segíti a főváros szmogriadó miatt várhatóan megnövekedő közösségi közlekedési forgalmát - írták.

Kifejtették: a riasztási fokozatról kapott tájékoztatást követően a BKK fődiszpécsere értesítette a szmogriadó esetén mozgósítandó embereket és tartalékjárműveket rendelt meg a BKV-tól a busz-, a trolibusz-, a villamos- és a metróágazat tekintetében. A riasztási fokozat elrendelésének érvénybe lépésétől a BKK illetékes munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik a közösségi közlekedési, ezen belül a kötöttpályás járművek utasforgalmának alakulását - közölték.

Kiemelték: azért, hogy a közösségi közlekedés a szmogriadó riasztási fokozatának visszavonásáig a megnövekedő utasforgalomban is kényelmes szolgáltatást nyújtó valós alternatívát jelentsen, a BKK az utasforgalom függvényében állítja forgalomba a rendelkezésre álló tartalékjárműveket.

Hangsúlyozták: hétfő reggel 6 órától tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4 vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot. E forgalomkorlátozó intézkedés - további intézkedésig - minden nap 6 órától 22 óráig tart.

Kitértek rá: a korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, az elrendelt korlátozás megszegőivel szemben 150 ezer forintig terjedő bírság szabható ki. A tehergépjárműveknek kiadott behajtási hozzájárulások nem mentesítenek a szmogriadó gépjárművekre vonatkozó korlátozásai alól - áll a BKK közleményében.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018