INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Kiemelt jelentőségű a Miniszterelnökség Várba költözése

Infostart / InfoRádió
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a Miniszterelnökség átköltöztetését a Budai Várba.

A Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, amelynek értelmében kiemelt jelentőségű beruházásként kezelik a jövőben a Miniszterelnökség várba költöztetését. Így felgyorsulhat a beruházás előkészítése, hiszen - egyebek mellett - például nem kell lefolytatni az építészeti-műszaki tervpályázati eljárást.

A kabinet a beruházást felügyelő hatóságokat is kijelölte, az ügyek koordinálását pedig a fővárosi kormánymegbízottra, György István főpolgármester-helyettesre bízta.

Kurucz Éva kormányszóvivő az új kormány első ülése után jelentette be, hogy legkésőbb 2016. március 15-ig a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala az Országházból.

A Karmelita kolostor épületében jelenleg a Nemzeti Táncszínház működik, amely L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkárának múlt csütörtöki nyilatkozata szerint ideiglenesen a Várkert rendezvénytermébe költözhet át, majd egy év múlva a Millenáris Park egy megújuló épületében kaphat új helyet.

Hanganyag: Sigmond Árpád

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk