eur:
395.72
usd:
372.02
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kiemelt jelentőségű a Miniszterelnökség Várba költözése

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a Miniszterelnökség átköltöztetését a Budai Várba.

A Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, amelynek értelmében kiemelt jelentőségű beruházásként kezelik a jövőben a Miniszterelnökség várba költöztetését. Így felgyorsulhat a beruházás előkészítése, hiszen - egyebek mellett - például nem kell lefolytatni az építészeti-műszaki tervpályázati eljárást.

A kabinet a beruházást felügyelő hatóságokat is kijelölte, az ügyek koordinálását pedig a fővárosi kormánymegbízottra, György István főpolgármester-helyettesre bízta.

Kurucz Éva kormányszóvivő az új kormány első ülése után jelentette be, hogy legkésőbb 2016. március 15-ig a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala az Országházból.

A Karmelita kolostor épületében jelenleg a Nemzeti Táncszínház működik, amely L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkárának múlt csütörtöki nyilatkozata szerint ideiglenesen a Várkert rendezvénytermébe költözhet át, majd egy év múlva a Millenáris Park egy megújuló épületében kaphat új helyet.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×