eur:
392.16
usd:
366.4
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Tarlós: Érthetetlen, miért vizsgálja az ombudsman a hóhelyzet kezelését

A főpolgármester érthetetlennek tartja, miért indított vizsgálatot az ombudsman a múlt hétfői budapesti hóhelyzet kezelésének áttekintésére.

Tarlós István csütörtökön azt mondta az MTI-nek: egyebet sem látni és hallani a hírekben, minthogy hány települést zárt el a havazás, illetve az M3-as autópályán olyan kátyúk vannak, hogy tengelytörést kapnak az autók ha belemennek, Szabó Máté pedig vizsgálatot indít az ügyben, hogy hány kiló sót szórt ki a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. A városvezető úgy fogalmazott: ezek szerint eddig tévedésben volt és Szabó Máté csak budapesti ombudsman.

A soron kívül, sürgősséggel lefolytatandó vizsgálattal összefüggésben közölte, hogy az alapjogi biztos meg fogja kapni a kért adatokat. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy aznap a fővárosban a forgalom délre helyreállt, ehhez képest az ország többi pontjáról folyamatosan az említett hírek jönnek.

"Nyilván felmerül az emberben a kérdés szubjektíve, hogy nincs valami indulat az ombudsmanban amiatt, hogy rosszul jött ki (...) a hajléktalan-ügyből, mert egyébként teljesen érthetetlen ez a hozzáállás" - emelte ki Tarlós István.

Az alapvető jogok biztosa kedden jelezte, hogy vizsgálja a múlt hétfői rendkívüli budapesti hóhelyzet kezelését. Mint közölte, nem zárható ki, hogy több, alapjoggal összefüggő visszásság történt - például a szabad mozgáshoz és a tartózkodási hely szabad megválasztásához való jog, valamint a közlekedés szabadságának sérelme, a kialakult időjárási helyzet miatti balesetveszély kapcsán pedig a lehető legmagasabb testi és lelki egészséghez való jog sérelme.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×