eur:
393.87
usd:
369.57
bux:
65833.15
2024. április 23. kedd Béla

Hende: Az átalakítások után a stabilizáció a következő időszak feladata - a nap hírei

A stabilizációt nevezte a következő időszak feladatának a honvédelmi miniszter. A fiatalok foglalkoztatási helyzetének javítását sürgeti az LMP. Lengyelországban három magyar motoros halt meg egy balesetben.

A stabilizációt nevezte a következő időszak feladatának a nagy átalakítások után a honvédelmi miniszter. Hende Csaba emlékeztetett arra: 2015-ig a honvédelmi költségvetés nem lehet kisebb a jelenleginél, 2016-tól pedig a bruttó hazai termék 0,1 százalékával emelkedik évente.

A fiatalok foglalkoztatási helyzetének javítását sürgeti az LMP. Az ellenzéki párt arra kéri az emberierőforrás-minisztert, hogy az ügyben hívjon össze kerekasztal-megbeszélést. Úgy vélik: több olyan kormányzati intézkedés született az elmúlt időszakban, amely rontotta a fiatalok foglalkoztatási helyzetét.

A kormány kétéves munkáját értékelték a magyarországi katolikus, református és evangélikus egyházak vezetői. Egyebek mellett hangsúlyozták, hogy az egyházügyi szabályozás módosításával nem alakult ki összefonódás az állam és az egyház között, valamint felhívták a figyelmet arra, hogy további döntések szükségesek az egyházfinanszírozásról.

Kegyeleti aktusnak tartja, ezért nem kíván ideológiai vitába bocsátkozni Bukaresttel az Országgyűlés elnöke Nyirő József író újratemetése ügyében - közölte Kövér László kabinetfőnöke. Korábban a román kormányfő közleményben ítélte el a Bukarest által románellenesnek tartott író tervezett székelyudvarhelyi újratemetését. Victor Ponta egyúttal utasította Hargita megye prefektusát: vizsgálja meg, törvényesek-e a Nyirő Józsefről utcákat vagy iskolákat elnevező önkormányzati határozatok.

Kifogásolja a Magyar Államkincstár elhúzódó ügyintézéseit a családi pótléknál és az utazási kedvezménynél az alapvető jogok biztosa. Szabó Máté a jogszabály és az eljárási szabályok módosítását várja az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Felfüggesztette a megyei közgyűlési elnököknek egy múlt év végi, azori-szigeteki konferencián való részvétele ügyében indult nyomozást a rendőrség - értesült az MTI Hírcentrum. Tavaly novemberben 12 megyei közgyűlési elnök vett részt az Európai Régiók Közgyűlésének azori-szigeteki rendezvényén, többüket családtagjuk is elkísérte. Az utat a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége állta, de a botrány kipattanása után a résztvevők az utazás árát és a felvett napidíjat is visszafizették.

Munkakörülményeik javításáért és jogaik rendezéséért, a főváros jövő évtől hatályos taxirendelete ellen tüntetett Budapesten mintegy 200 taxis. A fuvarozók az 1990. októberi taxisblokádhoz hasonló megmozdulást helyeztek kilátásba, ha nem teljesülnek követeléseik, egyebek mellett a fix fuvardíj bevezetése és a taxisok létszámának szabályozása.

Lengyelországban három magyar motoros halt meg egy balesetben, negyedik társukat súlyos sérüléssel kórházban ápolják. A helyi hatóságok azt közölték: a Krakkó-Zakopane útvonalon szabályosan közlekedő tíz fős magyar motoros csoporttal frontálisan ütközött egy brit rendszámú autó. A kocsi lengyel sofőrjét őrizetbe vették.

Szlovákiában banki különadót vezet be a kormány. Az egyszeri adóteherből mintegy 50 millió euró többletbevételre számít a kabinet. Jövőre a már korábban bevezetett bankadó emelkedik: a jelenlegi 0,4 százalékról várhatóan 0,6-0,7 százalékra.

San Franciscóban több tízezres tömeg ünnepelte a 75 éves Golden Gate hidat. Az átkelő tiszteletére tűzijátékkal, hajóparádéval és számos kiállítással is megemlékeztek. A Golden Gate hidat négyévi munkálatok után 1937. május 27-én adták át. 1964-ig volt a világ leghosszabb függőhídja, akkor ezt a címet a New York-i Verrazano híd vette át, ma pedig a japán Akasi Kaikjo híd viseli.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×