eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Házibuli vagy elutazás - hol töltjük a szilvesztert?

Átlagosan 85 ezer forintot költenek szilveszteri szállásfoglalásra a hazai internetezők - állapította meg a Szállás.hu felmérése. Az utazók a válaszadók tíz százalékát teszik ki. A többiek otthon vagy szórakozóhelyeken ünnepelnek - tudtuk meg Szigetvári József ügyvezető igazgatótól.

A hazai internetezők többsége nyugalmas szilvesztert tervez, ugyanakkor mintegy egyharmaduk bulizni és táncolni is szeretne - derült ki a Szallas.hu megbízásából az NRC által készített felmérésből. A bulizós programot tervezők közül a legtöbben otthon vagy ismerősnél köszöntik majd az újévet, 19 százalékuk egy szórakozóhelyen vagy valamilyen szilveszteri rendezvényen tölti az év utolsó estéjét, további 18 százalékuknak pedig mindkét programban lesz része.

Lesznek olyanok is, akik elutaznak szilveszterkor: az összes megkérdezett több mint egytizede tervezi így, közülük a legtöbben belföldön maradnának. Az útra kelők kétharmada ismerősöknél, barátoknál vagy rokonoknál alszik, egyharmaduk ugyanakkor valamilyen szálláshelyet keres. A 18-29 évesek a legaktívabbak, 20 százalékuk tölti otthonától távol a szilvesztert. Meglepő ugyanakkor, hogy a legkevésbé a 40-49 évesek hajlandóak kimozdulni, csupán öt százalékuk tervez valamilyen utazást.

A felmérés szerint azok számára, akik hotelben szállnának meg, az ár a legfontosabb szempont a helyszín kiválasztásakor, emellett a szilveszteri program jellege és a wellness lehetőségek játszanak szerepet a döntésben. Utóbbival összecsengenek a Szallas.hu adatai, mely szerint a szilveszter éjszakára szóló foglalások 10-es toplistájában három fürdőváros is helyet kapott. Hajdúszoboszló vezeti a listát, míg az ötödik és hatodik helyeket Zalakaros, illetve Hévíz foglalja el. A dobogó második fokát a színes újévi programokat kínáló Budapest foglalta el, míg a tavalyi harmadik helyezett Sopront idén leszorította a dobogóról Eger városa.

A Szallas.hu statisztikái szerint a szilveszterre szóló foglalások átlagos értéke 84 730 forint, ami 4 százalékos növekedést jelent 2010-hez képest. Továbbra is a háromcsillagos hotelek a legnépszerűbbek, a szilveszterre lekötött foglalások egyharmada szól ilyen típusú szálláshelyekre - derül ki a felmérésből.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×