eur:
389.32
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egyelőre nem döntenek a víz- és csatornadíjak emeléséről Budapesten

Visszavonta a jövő évi budapesti víz- és csatornadíjakról szóló javaslatot az előterjesztő, György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes. A Fidesz a BKV-tarifák változatlanul hagyása mellett érvel.

A javaslatban átlagosan 3,6 százalékos ivóvízdíj-, illetve 3,84 százalékos csatornadíj-emelés szerepelt. A városvezetés december 14-én tárgyal újra a jövő évi közműdíjakról.

A testület a továbbiakban az új tömegközlekedési jegy- és kedvezménytípusokról, valamint két pesterzsébeti szakiskola tanulóinak átvételéről tárgyal.

A képviselők 21 igen, 3 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett fogadták el a napirendet.

A Fidesz a BKV-tarifák változatlanul hagyása mellett érvel

A közösségi közlekedés versenyképessé válását várja a fővárosi Fidesz attól, hogy nem emelkednek jövőre a BKV tarifái.

Németh Zoltán, a párt frakcióvezetője a közgyűlés szerdai ülésén szereplő téma kapcsán az MTI-nek elmondta: 2011-ben fordult elő először 15 év után, hogy a Fővárosi Közgyűlés nem emelte a BKV tarifákat, és ezt jövőre is így szeretné tenni. Mint indokolta, ezzel a közösségi közlekedés versenyképessé válna az egyéb közlekedéssel szemben.

Kitért arra is, hogy a tarifák szinten tartásával a főváros átvállalja az áfa-emelésből eredő terheket, vagyis gyakorlatilag a jegyek, bérletek nettó ára csökken. Megjegyezte, hogy emellett további olyan jegyformákat is bevezetnek, mint például a csoportos napijegy, a kombijegy, továbbá kiterjesztik a kisgyermekesekre vonatkozó kedvezményeket, amire régóta igény volt.

A fideszes politikus szólt arról is, hogy az előző ciklus utolsó éveiben az volt tapasztalható, hogy a tarifaemelés mellett nemhogy nem emelkedtek a bevételek, de csökkentek. Amikor viszont 2011-ben változatlanul maradtak a viteldíjak, növekedést lehetett tapasztalni a társaság kasszájában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×