eur:
404.67
usd:
374.17
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Az adatvédelmi biztosnak sem tetszik a kormányzati önéletrajz

A kormányzat olyan adatokra kíváncsi, amelyekhez nincs köze, vagy amelyekre nincs szüksége - a kormánytisztviselők szakszervezete és az adatvédelmi biztos is ezt mondja az ágazatban dolgozóknak kiküldött új önéletrajz-mintáról.

Ez a dokumentum önéletrajz, hanem adatgyűjtés, megválaszolhatatlan kérdéseket tartalmaz, és csak arra jó, hogy riadalmat keltsen a munkavállalókban, illetve újabb okot szolgáltasson az elbocsátásukra - mondta az InfoRádióban Fehér József, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára

Jóri András adatvédelmi biztos ugyanezeket a kifogásokat sorolta az InfoRádióban.

Kijelentésével a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárnak válaszolt. Kovács Zoltán szerint az önéletrajz-minta egy európai sablon alapján készült, megfelel a jogszabályoknak, több kifogásolt kérdésre pedig - például, a titkos társaságbeli tagságra vonatkozóra - nem kötelező válaszolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 28. 17:53
×
×
×
×