eur:
404.37
usd:
373.84
bux:
74397.16
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Mikor fogadják el a felsőoktatási törvényt?

Egyelőre nem derült ki, miért nem szerepel a felsőoktatási törvény az őszi ülésszak törvényalkotási programjában. Az oktatási államtitkárság szerint ez nem jelent semmit.

Nem szerepel az őszi ülésszak törvényalkotási listáján a felsőoktatási törvény koncepciója. A kormányzati tervekről szóló levelet hétfőn küldte el Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a házelnöknek.

Csak a közoktatásról szóló tervezet szerepel a levélben, amelyet várhatóan augusztusban nyújtanak be a parlament elé.

Az oktatási államtitkárság szerdán válaszolt megkeresésünkre. Nem indokolták meg, miért maradt le a listáról a tervezet. Azt írták, a kormány várhatóan ősszel, a munkarend szerint szeptemberben tárgyalja a felsőoktatási törvényt, és az elfogadás után nyújtja be a parlamentnek.

A közlemény szerint a törvényalkotási program nem vetít előre minden, még idén benyújtandó javaslatot. Dux László felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár azt mondta, az előkészítő egyeztetések folynak a javaslatról, de a törvényt az Országgyűlésnek még a karácsonyi szünet előtt el kell fogadnia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 28. 11:20
×
×
×
×