eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Eladósodottak a rendőrök, így "nehéz tisztességesnek maradni"

Nagyon eladósodtak a rendvédelmi dolgozók, ilyen helyzetben pedig nehéz tisztességesnek maradni a pályán - mondta az InfoRádiónak a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára egy most nyilvánosságra hozott szociális felmérés adataira hivatkozva.

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete által elvégzett reprezentatív felmérés eredményei szerint a dolgozók 90 százalékának van valamilyen hitele, ennek nagyjából fele lakáshitel - mondta Bárdos Judit főtitkár.

A szakszervezeti főtitkár a felmérés eredményei közül kiemelte, hogy a hitelt felvevő belügyi és rendvédelmi dolgozók háromnegyed része három hónappal el van maradva a törlesztéssel. A reprezentatív kutatást március 18. és április 14. között készítették 1589 ember megkérdezésével. A kérdőíveket az interneten, előzetes regisztrációt követően kapták meg a megkérdezettek. A választ adók 71 százaléka volt belügyi vagy rendvédelmi dolgozó.

A válaszok alapján a rendvédelmi dolgozók mintegy fele nettó 150 és 250 ezer forint között keres, míg a 100 és 150 ezer forint közötti nettó fizetésűek aránya 15 százalék. A válaszadók 87 százalékának semmilyen megtakarítása nincsen - mondta a főtitkár.

Ez a 60-70 ezer ember annyi frusztrációnak van kitéve, hogy nehéz tisztességesnek maradni a pályán - ismerte el Bárdos Judit.

Hozzátette: A kutatás eredményeit a szakszervezet vezetői eljuttatják a kormányfőnek, a belügyminiszternek és országgyűlési képviselőknek is.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×