eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Mesterházy: A Fidesz-KDNP pártszövetség a köztársaságot készül szétrombolni

Az MSZP elnöke szerint a Fidesz-KDNP pártszövetség a köztársaságot készül szétrombolni az alkotmány holnapra tervezett elfogadásával. Mesterházy Attila a párt honlapján megjelent írásában úgy vélte: a szocialistákon múlik, hogy legerősebb ellenzéki pártként véget tudnak-e vetni a jelenlegi helyzetnek, egyben azt ígérte, hogy helyre fogják állítani a köztársaságot.

A politikus megismételte: az MSZP szerint az új alaptörvény szűkíti az állampolgári jogokat, nagyobb beleszólást enged az államnak a polgárok magánéletébe, és kimondja a társadalmi szolidaritás felmondását. Tegnap Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is bírálta az alkotmányozás folyamatát, valamint a kormányfő és a Fidesz politikáját. A volt szocialista pártelnök az általa életre hívott Magyar Demokratikus Charta tegnapi budapesti tüntetésén úgy fogalmazott: Orbán Viktor egyeduralomra tör és elárulta a köztársaságot. A korábbi kormányfő beszédét vágatlanul este 8 óra után hallhatják az InfoRádió.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×