eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hogyan készül a télre az FKF?

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. november 15-től téli munkarendben végzi feladatait. A gépeink műszaki előkészítését nyár végén kezdték, felszerelték a tolólapokat a hó eltakarításához. A 107 szórásra, ekézésre alkalmas munkagép vár bevetésre.

 Feltöltötték a hintőanyag tárolók is, rendelkezésre áll a megfelelő mennyiségű homok és ipari só, a hómunkások munkavégzéséhez kihelyeztünk 580 darab 1 köbméteres tárolót. Több helyen a növényzet, a fák kímélésére, a díszburkolatokon alternatív hintőanyagot zeolitot használnak majd.

Intenzív havazás esetén először az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalhálózatot, hidakat és felüljárókat tisztítják, majd a kórházakhoz, rendelőintézetekhez vezető utakhoz vonulnak ki. Szintén az első ütemben kerülnek sorra a Budapest közigazgatási határán kívül is közlekedő autóbuszjáratok útvonalai, valamint a Ferihegy II terminálhoz vezető út síkosságmentesítése és hóeltakarítása.

A mellékútvonalakon csak a fővonalak rendbetétele után, a második ütemben dolgoznak, mintegy 2100 km úthálózaton. A járdák takarítása, síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak kötelessége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×