eur:
389.74
usd:
363.62
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kampánycsend-sértés a somogyi 4-es választókerületben

Kampánycsend-sértésről érkezett bejelentés a Somogy megyei 4. választókerületben; a balatonboglári választási irodához Somogyvárról érkezett kifogás amiatt, hogy valaki elektronikus levélben kampányolt egy párt mellett.

Friss Attila, a helyi választási iroda helyettes vezetője az MTI-nek elmondta: a bejelentő az e-mailt továbbította a választási bizottsághoz is, amely megállapította a kampánycsend-sértést és viszont-e-mailben felszólította körlevél küldőjét, hogy hagyja abba a kampányolást.

Lukács Zoltán, a Somogy megyei területi választási iroda jogi helyettese egy másik, a választási bizottság hatáskörébe nem tartozó bejelentésről számolt be.

Tájékoztatása szerint a nagyatádi jegyző azzal hívta fel a megyei választási bizottságot, hogy ismeretlen személy leragasztószalagozta az egyik, választáson részt vevő párt irodáját.

Ez az ügy nem tartozik választási bizottság hatáskörébe, ezért a jegyző felvette a kapcsolatot a rendőrséggel - közölte Lukács Zoltán, akinek egyéb, a megyében 15 óráig történt kampánycsend-sértésről nem volt tudomása.

bzsó

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×