eur:
392.8
usd:
367.97
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nyevszkij Expressz: 26 halálos áldozat van eddig

A Nyevszkij Expressz ellen pénteken este elkövetett robbantásos merénylet során az eddigi ismeretek szerint 26 ember vesztette életét, és vasárnap délelőtt még 81 személyt ápoltak kórházban, közülük többnek súlyos az állapota.

Az Interfax hírügynökség a rendvédelmi szervektől úgy értesült, hogy a halálos áldozatok száma még emelkedhet, mivel a helyszínen különböző, eddig azonosítatlan testrészeket is találtak.

Még vasárnap is 18 személyt kerestek, de az illetékesek szerint van remény, hogy közülük többen is élnek. Nem zárható ki például, hogy egyesek ugyan szerepelnek az utaslistán, de nem szálltak fel a vonatra - mondta.

A halottakat a tveri központi kórház hullaházába szállították, ahol vasárnapra már több kint 60 hozzátartozó gyűlt össze. A rokonoknak a rendkívüli helyzetek minisztériumának külön ilyen helyzetekre kiképzett pszichológusai nyújtanak segítséget. Az azonosításokat megkezdték, s az első azonosított áldozatokat vasárnap délelőtt már útnak is indították azokra a településekre, ahol hozzátartozóik eltemetik őket.

A Nyevszkij Expressz ellen robbantásos merényletet követtek el, aminek következtében kisiklott a négy vagonja - jelentette szombaton Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetője Dmitrij Medvegyev államfőnek. Vlagyimir Jakunyin, az Orosz Vasutak vezérigazgatója a Viktor Zubkov miniszterelnök-helyettes vezetésével megalakult kormánybizottság videokonferenciáján közölte, hogy a síneken egy második pokolgép is felrobbant szombaton délután, helyi idő szerint 14 óra körül. Ebben az időpontban Alekszandr Basztrikin, a legfőbb ügyészség mellett működő nyomozati bizottság vezetője szemlélte meg a helyszínt, s ő, valamint a vele lévő szakértők csak egy szerencsés véletlen folytán nem sérültek meg.

Vasárnap 471 ember és 72 munkagép dolgozott megrongált szakaszon és a tervek szerint estére befejezik teljes helyreállítását.

A történtek miatt 67 szerelvény vesztegelt sokáig összesen mintegy 30 ezer utassal, majd fokozatosan, kerülő utakon indulhatott tovább: vasárnap délig 56 szerelvény érkezett meg célállomására, 11 még úton volt.

Az orosz tévéállomások - államiak és magánadók egyaránt - a szerencsétlenség miatt sorban jelentenek be műsorváltozásokat, s törlik a következő napokra adásaikból a szórakoztató műsorokat.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×