INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Életveszélyes állapotban szállították Pécsre a nagykanizsai gázrobbanás sérültjét

InfoRádió / MTI
Égési sérülései miatt életveszélyes állapotban szállították Nagykanizsáról Pécsre azt a férfit, akinek házát szombaton este romba döntötte egy felrobbanó gázpalack; 15 éves fia állapota stabil - tudta meg vasárnap az MTI a Kanizsai Dorottya Kórház sürgősségi osztályán.

Az ügyeletes orvos tájékoztatása szerint a férfit az első ellátást követően, még szombaton este szállították tovább Pécsre. Égési sérülései súlyosak voltak, testfelszínének mintegy 50 százaléka megégett.

A háztulajdonos 15 éves fiát továbbra is a sürgősségi osztályon kezelik. Õ mindkét kezén és egyik lábán szenvedett másodfokú égési sérüléseket, de állapota stabil.

Szombaton kora este robbant fel egy nagykanizsai, udvari lakóépületben a gázpalack ételmelegítés közben - tájékoztatták a nagykanizsai tűzoltók a helyszínen az MTI-t. Az összedőlt házból két sérültet szállítottak kórházba, a romok közül a tűzoltók csaknem egyórás munkával két kutyát mentettek még ki.

A Csengery utcai épület a robbanás következtében teljesen összeomlott, szinte csak építési törmelék maradt az udvarnak azon a részén, ahol a mintegy 60-80 négyzetméter alapterületű lakóépület állt. A robbanástól néhány méterre lévő szomszédos épületek ablakai közül több is betört vagy kivágódott, megrepedtek a falak és lehullott a födém vakolata.

A címlapról ajánljuk