eur:
393.95
usd:
369.49
bux:
65675.94
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Életveszélyes állapotban szállították Pécsre a nagykanizsai gázrobbanás sérültjét

Égési sérülései miatt életveszélyes állapotban szállították Nagykanizsáról Pécsre azt a férfit, akinek házát szombaton este romba döntötte egy felrobbanó gázpalack; 15 éves fia állapota stabil - tudta meg vasárnap az MTI a Kanizsai Dorottya Kórház sürgősségi osztályán.

Az ügyeletes orvos tájékoztatása szerint a férfit az első ellátást követően, még szombaton este szállították tovább Pécsre. Égési sérülései súlyosak voltak, testfelszínének mintegy 50 százaléka megégett.

A háztulajdonos 15 éves fiát továbbra is a sürgősségi osztályon kezelik. Õ mindkét kezén és egyik lábán szenvedett másodfokú égési sérüléseket, de állapota stabil.

Szombaton kora este robbant fel egy nagykanizsai, udvari lakóépületben a gázpalack ételmelegítés közben - tájékoztatták a nagykanizsai tűzoltók a helyszínen az MTI-t. Az összedőlt házból két sérültet szállítottak kórházba, a romok közül a tűzoltók csaknem egyórás munkával két kutyát mentettek még ki.

A Csengery utcai épület a robbanás következtében teljesen összeomlott, szinte csak építési törmelék maradt az udvarnak azon a részén, ahol a mintegy 60-80 négyzetméter alapterületű lakóépület állt. A robbanástól néhány méterre lévő szomszédos épületek ablakai közül több is betört vagy kivágódott, megrepedtek a falak és lehullott a födém vakolata.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×