eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Felfüggesztett szabadságvesztést kapott Lengyel Zoltán országgyűlési képviselőt

Rendőrök sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselőt a Fővárosi Bíróság hétfőn. A Fővárosi Bíróság helybenhagyta az elsőfokon született döntést, amely nyolc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.

Lengyel Zoltánt 2007 júliusában egy közúti ellenőrzés során a fővárosban igazoltatni próbálták a rendőrök, ám a képviselőnél nem voltak iratok, nem volt együttműködő, ezért a rendőrök előállították a kapitányságra, eközben az egyik rendőr megsérült.

A kölcsönös feljelentések közül abban az ügyben nem vezetett eredményre a nyomozás, amely a képviselő által tett feljelentéssel kapcsolatban indult. Lengyel Zoltán ellen azonban vádat emeltek és büntetőper kezdődött, melyben a Budai Központi Kerületi Bíróság májusban nyolc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki első fokon.

Ez ellen az ügyészség súlyosbításért, a védelem enyhítésért fellebbezett, ám a Fővárosi Bíróság hétfőn másodfokon ezeket az indítványokat elutasította, s helybenhagyta a kerületi bíróság ítéletét.

Nem viseli jól a vereséget

Lengyel Zoltánról 2007 nyarán egy ingyenes videómegosztó oldalon olyan film jelent meg, amely állítólag a politikust ábrázolja - ruha nélkül. Az akkor még fideszes politikus azt mondta, hogy a képmásával való visszaélés miatt személyiségi jogi pert indít.

Nem ez volt azonban Lengyel Zoltán első és utolsó botránya. A kereskedelmi televíziók beszámoltak arról, hogy miután 2006-ban elbukta a sárbogárdi polgármesteri széket, felszólította az önkormányzat, hogy hagyja el szolgálati lakását. A hónapokig tartó vita oly annyira felbosszantotta a politikust, hogy feldúlta a ház előtti kertet, kivágta az ott lévő fákat.

Dulakodás után az MDF-be

A Lengyel Zoltán körüli botrányok közül kétségkívül a legnagyobb az, amikor 2007. július 8-án éjjel Budapesten, az I. kerületben gépkocsival haladt, és három rendőr állította meg: igazoltatni szerették volna a lenge öltözékben (állítólag fürdőnadrágban) autózó politikust. Lengyel Zoltánnál nem voltak iratok, ezért az országgyűlési parkolási engedélyét mutatta fel. Személyi adatainak közlésétől azzal zárkózott el, hogy ha ezeket átadja, akkor le kellene mondania mentelmi jogáról.

Lengyel Zoltán élettársát hívta fel telefonon, és kérte tőle, hozza a helyszínre az iratait. A telefonbeszélgetés során az intézkedő rendőrökre súlyosan sértő, lealacsonyító jelzőket használt.

Amikor a váltásparancsnok közölte Lengyel Zoltánnal, hogy azonosítása miatt előállítják, a politikus megpróbálta gépkocsijával elhagyni a helyszínt. Ezután alkalmaztak az intézkedő rendőrök testi kényszert, és eközben az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett Lengyel Zoltán ütésétől.

A dulakodást követően a rendőrök kihúzták az autóból Lengyel Zoltánt és megbilincselve vitték az I. kerületi rendőrkapitányságra.

2008. március 28-án hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt benyújtotta a vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség Lengyel Zoltán ellen - közölte akkor Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője.

A politikus tavaly augusztusában bejelentette, hogy kilép a Fidesz-KDNP frakciószövetségből. Döntését azzal indokolta, hogy így szeretné az őt ért támadásoktól megóvni a frakciót.

Tavaly októberben Lengyel Zoltán belépett az MDF frakcióba, amely ennek ellenére több MDF-es politikus távozás után mégis megszűnt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×