eur:
396.71
usd:
354.34
bux:
74754.49
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Fidesz: értelmetlen a 2010-re tervezett költségvetési forgatókönyv

Olyan költségvetés kell, ami adócsökkentést valósít meg, a munkahelyteremtést állítja a középpontba, valamint a bürokrácia csökkentését is célul tűzi ki - jelentette ki a Fidesz alelnöke.

Varga Mihály hangsúlyozta: pártja szerint, mivel az eddigi megszorítások értelmetlenek és feleslegesek voltak, így a 2010-re tervezett költségvetési forgatókönyv is "értelmetlen és felesleges".

A fideszes politikus szerint ha egy olyan költségvetés készül, melynek hatására tovább hanyatlik a reálbér, és kevesebb munkahely lesz, mint amennyi ember munkát szeretne vállalni, akkor "ez egy rossz költségvetés lesz".

"Ennek a rossz költségvetésnek talán még nem késő valahogy gátat szabni" - tette hozzá.

Varga Mihály közölte: a Fidesz aggasztó jeleket lát a 2010-es költségvetés előkészítésénél. Véleménye szerint "az a Gyurcsányi politika és gazdaságpolitika fog folytatódni, amely az elmúlt évek magyar gazdasági válságát alapozta meg".

Kiemelte, úgy tűnik, hogy 2010-ben is nő az ország eladósodása, és megszorító lépésekből sem lesz hiány. Az ellenzéki képviselő megemlítette: az év végére 10-11 százalék között várható a magyar munkanélküliség, ami az elmúlt húsz év legrosszabb adata lehet. Hozzátette azt is: a bruttó hazai termék a második negyedévben mínusz 7,6 százalék volt, ami a legrosszabb eredmény a térség országai között.

Varga Mihály kiemelte: sajtóhírek szerint a kormány kétezer kilométernyi vasutat kíván bezárni, az egészségügyből pedig újabb elvonások lesznek. A szocialista frakció mindemellett arról beszél, hogy 2010-ben az állami fejlesztési forrásokat fogják elsősorban csökkenteni - mondta. Ez azt jelenti, hogy a gazdaság nem fog tovább növekedni, és nem lesz több munkahely - tette hozzá.

A Fidesz szerint olyan költségvetés kell, ami adócsökkentést valósít meg, a munkahelyteremtést állítja a középpontba, valamint a bürokrácia csökkentését is célul tűzi ki - jelentette ki az alelnök. Mivel a kormány, az eddigi információk szerint, nem ilyen költségvetés készít, ezért azt a Fidesz nem fogja tudni támogatni - jelentette ki.

Kérdésre válaszolva a politikus közölte: olyan gazdaságpolitikára van szükség, mely elsősorban az élőmunka terhek csökkentésére koncentrál. Varga Mihály úgy fogalmazott: "ez a kormány fél szemmel azért a választásokra készül". Mint mondta, a hírek szerint a kormány készül a tárcák működését érintő megszorító csomagra is.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×