eur:
389.55
usd:
361.86
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mire készül a Fidesz?

Várhatóan újraválasztják Orbán Viktor pártelnököt és a négy alelnököt a Fidesz szombati kongresszusán, és megerősítik a szocialistáknak címzett követeléseket - közölte a párt elnöki stábjának vezetője.

Szijjártó Péter elmondta: a nyílt tanácskozáson Varga Mihály alelnök terjeszti elő azt a javaslatot, hogy az MSZP-nek küldött nyílt levélben lévő követeléseket a kongresszus is fogalmazza meg.

Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy a Fidesz elnöksége levelet küld az MSZP elnökségének, amelyben világossá teszik: az európai parlamenti választást úgy értelmezik, hogy az emberek megvonták a bizalmat a szocialista párttól, ilyenkor pedig egy demokráciában ki kell írni az új választást.

A levélben számos követelést is megfogalmaz az ellenzéki párt; így például azt, hogy a parlamenti választásokig függesszék fel a privatizációs eljárásokat, vonják vissza az ingatlanadó bevezetéséről, a közigazgatás, az oktatás átszervezéséről szóló javaslatot, és a külföldről felvett hitelekből ne támogassanak bankokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×