eur:
388.99
usd:
363.57
bux:
68271.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kézigránát az egyik szavazóhelyiség melletti büfében

Gyújtószerkezet nélküli kézigránátot találtak a Nógrád megyei Vizslás-Újlakon szombat este, amikor a bombakutatók az európai parlamenti (EP) választás előtt átvizsgálták a szavazóhelyiségeket és azok környékét - közölte a rendőrség vasárnap az MTI-vel.

A kézigránátot a szavazóhelyiség mellett lévő büfé raktárában találták meg - mondta a választás napján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Medve Judit hozzátette: az épületet körbezárták, kiürítették, és értesítették a tűzszerészeket, hogy a szavazóhelyiséget vasárnap reggel 6 órakor kinyithassák.

Az éjszaka elszállított gránátról már megállapították, hogy nincs benne gyújtószerkezet, azt még vizsgálják, van-e benne robbanóanyag.

A sajtóügyeletes elmondta: a választással nem függ össze a megtalált kézigránát, mert azt a büfé tulajdonosa évek óta a raktár polcán tartotta, és elmondása szerint ajándékba kapta. A tulajdonos ellen ugyanakkor robbanóanyaggal való visszaélés miatt eljárást indít a rendőrség, ha a vizsgálatból az derül ki, hogy a kézigránát robbanóanyagot tartalmaz.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×