eur:
388.97
usd:
363.39
bux:
68177.52
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Dávid Ibolya aggódik a Jobbik térnyerése miatt

Egyszerre vagyok boldog, és egyszerre aggódom is; aggódom a Jobbik térnyerése és az európai szélsőjobb térnyerése miatt - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke az európai parlamenti (EP) választás eredményének kihirdetése után, vasárnap este Budapesten.

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) sikere az őszinteség, a józanság sikere - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke vasárnap Budapesten újságíróknak.

A pártvezető azután reagált, hogy este tíz óra után eldőlt, az MDF egy képviselőt - Bokros Lajost - küldhet az Európai Parlamentbe. Úgy fogalmazott: boldog azért, mert az MDF harmadszor bizonyította be, hogy a közvélemény-kutatók, elemzők rendszeresen alábecsülik a konzervatív pártot.

Kiemelte azonban: aggódik a Jobbik térnyerése és az európai szélsőjobb térnyerése miatt.

Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti listavezetője azt mondta: minden erejével, tapasztalatával azon lesz, hogy Magyarország lehetőségeit kitágítsa, erejét növelje az Európai Unióban.

Mint mondta, az elmúlt hat-hét év hisztérikus MSZP-Fidesz-politikája mellett felnőtt egy olyan párt, a Jobbik, amely tagadja az Európai Uniót, tagadja az európai értékeket, a magyar demokrácia elért értékeit, a nyitottságot és az európai szolidaritást.

Dávid Ibolya szerint pártjuk eredménye azt bizonyította, hogy a közvélemény-kutatók, az elemzők rendszeresen alábecsülik azokat a józan erőket, akik rendre, 2004-ben, 2006-ban és 2009-ben is bejuttatják az európai és a hazai parlamentbe is a Magyar Demokrata Fórumot. Hozzátette: ez már-már manipulatívnak számít.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×