eur:
389.78
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Jobbik utcára megy az előrehozott választásokért

A Jobbik elnöke az elmúlt 20 év legnagyobb politikai teljesítményének tartotta pártja európai parlamenti választási eredményét. Vona Gábor elmondta azt is: pártja kész az utcára menni az előrehozott országgyűlési választást követelve, és bízik abban, hogy más pártok vezetői sem lesznek tétlenek.

A Jobbik elnöke köszönetet mondott a többi mellett a Magyar Gárdának, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetnek és a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak is a választási eredményért. A Jobbik a szavazatok több mint 14 százalékát szerezte meg az EP-választáson, ezzel 3 mandátumhoz jutott.

Vona Gábor az elmúlt 20 év legnagyobb politikai teljesítményének tartotta pártja több mint 14 százalékos eredményét, hiszen mint mondta, egy tisztán alulról szerveződő erőnek sikerült nyernie, szinte eszköztelenül. "Mintha palesztin parittyákkal küzdöttünk volna izraeli harci helikopterek ellen" - tette hozzá a párt elnöke.

Hangsúlyozta: a magyar politikai paletta ezzel az eredménnyel átalakult, a Jobbikra leadott szavazatok pedig többé már nem elveszett szavazatok.

Morvai: a Jobbik partner lesz

A Jobbik partner lesz a határon túli magyarok autonómiatörekvéseinek felkarolásában - mondta Morvai Krisztina, a Jobbik listavezetője vasárnap este Budapesten azt követően, hogy a párt 3 mandátumot szerzett az európai parlamenti (EP) választáson.

A Jobbik nincs megsértődve, hívja és várja ellenfeleit. Partnerek lesznek az "elszakított területeken élő magyar testvéreink" autonómiájának kivívásában, a magyar föld megvédésében, a magyarok emberi jogainak védelmében - hangsúlyozta a politikus.

Morvai Krisztina arról is beszélt, hogy volt egy álma, ami arról szólt, hogy Magyarország a magyaroké. Az álma valósággá vált, előretört az új erő - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×