eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Alkoholtilalom Újbudán: a Zöld Pardonra és a Rióra nem vonatkozik

Május 20-tól hatályos az a rendelet a 11. kerületben, amely megtiltja az alacsony kategóriás szórakozóhelyeknek, kocsmáknak, bároknak az alkohol árusítását este tíz óra után. Molnár Gyula kerületi polgármester elmondta, a közbiztonság érdekében hozott rendelet Újbuda 1500 kereskedelmi egységéből és szórakozóhelyéből kevesebb mint százat érint. Mentességet kapott a Petőfi híd budai hídfőjénél található két szórakozóhely is.

Szinte minden önkormányzat hoz ehhez hasonló rendeletet - kommentálta a 11. kerület polgármestere az InfoRádiónak azt a rendeletet, amelynek értelmében május 20-tól számos újbudai szórakozóhelyen este tíz óra után nem lehet alkoholt árusítani. Molnár Gyula szerint kerületének szabályozása közepesen szigorú, mert vannak olyan fővárosi kerületek, ahol sokkal erősebb az ilyenfajta rendelet.

A kerületi polgármester elmondta: Újbudán eddig már több rendelettel próbálták javítani a közrendet. Tilos például játszótereken dohányozni és közterületen alkoholt fogyasztani.

Molnár Gyula úgy fogalmazott: az alacsony kategóriás helyek alkoholárusítási tilalmának célja, hogy az éjjel-nappal nyitva tartó üzleteknek álcázott talponállókban és az azokhoz hasonló helyeken este ne lehessen szeszesitalt kapni és fogyasztani.

Újbudán közel 1500 olyan hely van, ahol alkoholt árusítanak. A most életbe lépett rendelet 90 olyan helyet érint, amelyek eldönthetik, hogy profilt váltanak-e, és igényesebb, melegkonyhás szolgáltatást is nyújtó kategóriába tartoznak a jövőben - mondta a polgármester.

Arról, hogy a Petőfi híd budai hídfőjénél található két szórakozóhely, a Zöld Pardon és a Café Rio miért kapott mentességet, Molnár Gyula elmondta: a két szóban forgó hely melegkonyhát is üzemeltet, és hozzátette: a közrendet érintő problémák nem a szabadtéri szórakozóhelyeken belül, hanem azokon kívül vannak - ezeket igyekszik megoldani a rendelet.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×