eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Molnár Károly: A válság tovább tart, ha nem áldozunk a kutatásokra

A kormány a válságban sem csökkentette a kutatás-fejlesztésre fordított forrásokat - nyilatkozta az InfoRádiónak Molnár Károly tárca nélküli miniszter.

Elengedhetetlennek tartja a jelenlegi gazdasági helyzetben a kutatás-fejlesztés helyzetének javítását és az ott dolgozók állásainak megőrzését a területért felelős tárca nélküli miniszter. Molnár Károly egy kerekasztal-beszélgetés után az InfoRádiónak azt mondta: a válság tovább is elhúzódhat, ha nem kap megfelelő forrást ez az ágazat.

A politikus emlékeztetett: a kormány a válság ellenére sem csökkentette a gyógyszeripar és az autóipar fejlsztésére fordított összegeket. Molnár Károly különösen fontosnak nevezte az energetikai és az infokommunikációs célú kutatásokat is. Mint mondta: eredménynek tartja, hogy nem csökkent a költségvetésből kutatásfejlesztésre költhető pénz, ami azonban így is a fele az Európai Unió átlagának.

A miniszter szólt arról is: a kis- és közepes vállalkozásoknak sem szabad felhagyniuk a fejlesztésekkel, mert az pár éven belül biztosan megtérül majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×