eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Több emberre van szükség az egészségbiztosításban

Bővül az egészségbiztosításban dolgozók száma. Ezt valószínűsítette az InfoRádiónak adott interjújában Kökény Mihály, az MSZP egészségpolitikusa, aki azonban még nem tudta megmondani, hogy hány munkatárs lesz az új rendszerben.

A parlamenti képviselő szerint a jelenleg az egészségbiztosításban dolgozó szakemberek túlnyomó többségére szükség lesz akkor is, ha megalakulnak a regionális pénztárak, a mostani megyei pénztárak ügyfélszolgálatokká válnak és megerősödik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

Hangsúlyozta: erősíteni kell az egészségbiztosítás rendszerét, a kórházak, rendelőintézetek működését az eddigieknél jobban kell felügyelni, így valószínűleg több emberre lesz szükség a rendszerben.

Hozzátette: főleg a regionális pénztárakban lesz szükség nagyobb létszámú szakemberre, így nem nélkülözhetők azok a szakértők, akik már jelenleg is az egészségbiztosítással foglalkoznak.

Jelenleg a pénztár bevételeinek alig több mint 1 százalékát fordítja az OEP a működésre. Kökény Mihály szerint ennél több pénzre lesz szükség, de hogy mennyire, és ebből hány pluszembert foglalkoztatnának, azt egyelőre nem tudta megmondani.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 13. 08:31
×
×
×
×