eur:
390.74
usd:
366.11
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Csaknem kétmilliárdot költhetnek Gyurcsány új emberei kommunikációra

Elmarad az idei budapesti autószalon. Annak ellenére, hogy az október 17. és 21. közé eső bemutató szerepel a vásárnaptárban, az importőrök már határoztak arról, hogy nem jelennek meg a Hungexpo szakvásárán.

A Népszabadság szerint erről később formális döntést is hoznak majd. A Budapesti Autószalon fénykorában kétszázezer nézőt vonzott, de sokszor voltak negatív felhangok. Egyes márkák rendszeresen távolmaradtak, mások sokallották a kiállítás költségét.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy jogsegélykérelmet nyújtott be a Szerb Köztársaság igazságügyi minisztériumának a főügyészség, a kilenc évvel ezelőtt meggyilkolt Fenyő János médiavállalkozó ügyében. A Nemzeti Nyomozó Iroda előterjesztése alapján a vádhatóság arra kérte a szerb hatóságokat, hogy segítsenek a feltételezett tettes elfogásában.

A lap információi szerint az elkövetéssel gyanúsított egyik albán férfi olyan elzárt, törvényen kívüli területen él, ahová még a hatóságok sem mernek belépni.

A Magyar Nemzet arról is ír: ellehetetlenülnek a megyei jogú városok a 2007. évi központi költségvetés önkormányzatokat érintő fejezete miatt. A megnövekedett költségeket ugyanis kevesebb pénzből kell fedezniük.

A városok hitelfelvétellel, elbocsátásokkal és intézményi átszervezéssel próbálnak úrrá lenni a gondokon, de akad olyan város is, ahol a beruházások egy részét fel kellett függeszteni. A debreceni, a kaposvári, a pécsi, a salgótarjáni és a szolnoki helyzet további részleteiről a Magyar Nemzetben olvashatnak.

Az index.hu-n arról olvashatnak, hogy hogyan lehet génmanipulációval harcolni az éhezés ellen. Budapesten járt és a Magyar Tudományos Akadémián előadást tartott Clive James. A génmanipulált termékek gyártói által támogatott karitatív szervezet képviselője szerint haszonnövényekkel lehetne segíteni a fejlődő országokon.

James szót ejtett a mezőgazdasági biotechnológia terjedéséről a fejlett országokban is. Az internetes lap szerint Clive James szélsőségesen GMO-párti előadást tartott, elhallgatva a génmanipulált haszonnövények bevezetésével kapcsolatos tudományos és gazdasági ellenérveket.

Fejvadász cégek segítségével, szupertitkosan keresték a Gyurcsány-kabinet új kommunikációs szakembereit - olvasható a Világgazdaság összeállításában. A versenyszférából százhúsz jelentkező közül öten futottak be, ők március közepétől politikai főtanácsadóként látják el közigazgatási feladataikat. A csapat az idén 1,8 milliárd forintot költhet el reformkommunikáció címén.

A Napi Gazdaság a csúcsra járó inflációról ír. A lap úgy fogalmaz: minden valószínűség szerint "csúnya szám" lesz a februári inflációs adat, amelyet a jövő hét elején publikál a Központi Statisztikai Hivatal. A Napi Gazdaság számítása szerint az infláció közel kilenc százalékra emelkedett az év második hónapjában. A becsléseket nehezítette, hogy nem lehet biztosan tudni, a januári árváltozások megjelennek-e a februári adatokban.

A Portfólió.hu online gazdasági újságban a nyugdíjrendszer modernizációjáról olvashatnak. A hazánkban is egyre szélesebb körben folyó, a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló vitáról Gerencsér László, a közgazdaságtudomány kandidátusa közöl tanulmányt. A vita során a nyugdíjszakmai összefüggések sajnálatos módon a háttérbe szorulnak, miközben az előtérben álló finanszírozási, fenntarthatósági kérdéseket is egyoldalúan tárgyalják.

A Pénzcentrum cikkében felhívja a figyelmet arra, hogy a lakásbiztosításokkal kapcsolatban előre kell gondolkodni. A legtöbb új lakástulajdonos számára a biztosítás megkötése csak a vásárlási folyamat egyik része. Az ingatlanok, illetve az ingóságok időközbeni értéknövekedését azonban nem követi automatikusan a biztosításban szereplő érték, ezért egy esetleges káresemény alkalmával kevés lehet a biztosítási összeg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×