eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Tarlós: ez egészen elképesztő

Feladatlistát kap az oktatási főpolgármester-helyettes Demszky Gábortól, és a következő hetekben főleg a szakiskolák átalakítására koncentrál majd. A fideszes Tarlós István szerint a szakoktatás struktúrájának átalakításáról szóló új javaslat sem jobb az előzőnél.

A feladatlista többek között tartalmazza a kulturális intézmények átalakításának kidolgozását és a gyermekotthonokkal kapcsolatos tennivalók meghatározását - mondta az InfoRádiónak a kulturális-oktatási főpolgármester-helyettes.

Horváth Csaba hozzátette: a listán szerepel a szakképzés átalakításának kérdése is, amellyel a következő hetekben sok tennivaló lesz, éppen ezért erre koncentrál majd leginkább.

A szakiskolák átalakításáról szóló tervezet a közgyűlés következő ülésén is napirenden lesz majd - közölte az MSZP-s politikus.

Sosem elég az idő

Bár az ellenzék szerint kevés idő állt az iskolák rendelkezésre ahhoz, hogy felkészüljenek a változásra, Horváth Csaba úgy véli: az idő erre sohasem lehet elég, hiszen nincs olyan reform, ahol az érintett felek elegendőnek találnák a rendelkezésre álló időt.

"A változás mindig konfliktusokkal és érdeksérelmekkel jár" - jelentette ki a főpolgármester-helyettes, aki elmondta: az elmúlt hetekben számos olyan kérdésre sikerült választ találni, amelyet az előző koncepció vetett fel.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: az új elképzelés már egy több tucat változást megélt szakmai koncepció, amelyben intézményekre lebontva figyelembe vették a speciális igényeket, és amely így már az intézmények többsége számára elfogadható.A Fidesz pontos adatokat vár

A fővárosi Fidesz-frakció vezetője feltételezi, hogy a főpolgármester hamarosan "benyújtja azokat a 2006 novemberi dátummal elkészült megvalósíthatósági tanulmányokat, amelyek a minimális alapját képezik" a szakiskolák átalakításáról szóló döntésnek.

Tarlós István szerint a "legnagyobb ostobaság lenne", ha egy év múlva ugyanazokat az iskolákat zárnák be, amelyek az első javaslatban szerepeltek, és a Fidesz nem is ezt kérte a közgyűléstől.

A Fidesz-frakció a megvalósíthatósági tanulmányok és a pontos költségelemzések bemutatását várja. Amennyiben ez nem történik meg, a várost vezető koalíció pedig "keresztülerőlteti" a tervet, a Közigazgatási Hivatalhoz fordulnak - jelentette ki a frakcióvezető.

A politikus elmondta: ez nem "politikai akciózás", hanem a civil társadalom akarata.

A Fidesz nem "ab ovo van a szakoktatás struktúrájának átszervezése ellen", hanem azt szeretné megakadályozni, hogy ez szakszerűtlenül és lelketlenül történjen meg.

Az új tervezet sem jobb

Tarlós István szerint "egyenesen nonszensz, hogy a főpolgármester elszabotálhat nyolchónapos közgyűlési határozatokat".

A fideszes politikus nem ért egyet az oktatási főpolgármester-helyettessel abban, hogy az új tervezet már az érintett iskolák többségének beleegyezését is elnyerte, mindössze három nap alatt.

Tarlós István szerint Horváth Csaba nyilatkozata "egészen elképesztő", hiszen ők naponta kapják a megkereséseket az érintett intézményektől, amelyekből nem arra lehet következtetni, amire a helyettes utal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×