eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kövér: amit Gyurcsány tesz, az pénzbehajtási randalírozás

Nincs kétsége az MSZP-kongresszus kimenetelét illetően a Fidesznek - mondta még szombaton délután az InfoRádióban Kövér László, az ellenzéki párt választmányi elnöke. A fideszes politikus szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tevékenységéről nem az MSZP-tagok, hanem az emberek véleménye mérvadó, a felmérések pedig egyértelműen mutatják az elégedetlenséget.

Az MSZP talán még soha nem volt olyan mélyponton, mint amilyenen most méltán van - fogalmazott Kövér László, aki szerint a kormányfő nem kockáztatott sokat azzal, hogy legalább 75 százalékos támogatást kért a szocialista párttagságtól a folytatáshoz és a pártelnökké választásához.

A Fidesz választmányi elnöke azt mondta: Gyurcsány Ferenc olyan helyzetbe manőverezte saját magát és pártját is, hogy joggal érezhetik a küldöttek: ebből már csak előrefelé lehet kitörni. Ez azonban Kövér László szerint hamis lelkiállapot.

Vissza kell emlékezni az őszödi beszédre


Bár nem sok reményt fűzök ehhez az eredményhez, az MSZP küldöttei akkor járnának el bölcsen, ha végiggondolnák az elmúlt időszak történéseit, visszamennének a balatonőszödi beszéd napjára, és mérlegelnék, hogy érdemes-e összekötniük politikai értékrendjüket, személyes sorsukat egy ilyen emberrel - jegyezte meg.

Kövér László szerint nehezíti a szembenézést, hogy a parlamenti frakció tagjai már többször "cinkosságot vállaltak" a kormányfővel.

"Pénzbehajtó randallírozás"

"A reformok nem feltétlenül pozitív tartalmúak, attól függ, hogy reform címén mit teszünk. Amit Gyurcsány Ferenc és kormánya tesz (...), az valójában egy egyszerű pénzbehajtási randallírozás" - mondta Kövér László.

A Fidesz választmányi elnöke ezt az ismert angol történethez hasonlította, amelyben a nottinghami városbíró poroszlói kicsapnak "reform címén", és elveszik mindent, ami az útjukba kerül.

"Az a kérdés, hogy ezt Robin Hood emberei a sherwoodi erdőben meddig tűrik" - zárta szavait a politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×