eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Dávid: lezárult egy korszak a Fideszben

Az MDF elnöke, Dávid Ibolya pozitívnak értékeli, hogy a Fidesz nyitott az egyeztetésre, s így sor kerülhet Orbán Viktor pártelnök és az MDF-frakció találkozójára.

"Örülök, hogy a miniszterelnöki találkozó után a Fidesz azt válaszolta, hogy készek az együttműködésre" - fogalmazott Dávid Ibolya, utalva a Fidesz szóvivőjének arra a január végi közleményére, melyben Szijjártó Péter azt írta: a párt nyitott az egyeztetésre.

A Fidesz azután tette közzé álláspontját, hogy január végén az MDF képviselőcsoportjának tagjai találkoztak Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel. Dávid Ibolya akkor azt mondta: Orbán Viktorral is egyeztetne a képviselőcsoport a középosztály helyzetéről.

Dávid Ibolya szombaton megerősítette azt a pénteken a Népszabadságban közzétett álláspontját, miszerint a Fidesznek tett javaslat nem szövetségről szól, hanem egy partneri együttműködésre tett javaslatot a középosztály megerősítése érdekében.

A politikus kijelentette: teljesen egyértelműen partneri javaslatot tett, "ahol kisebb, nagyobb programok mentén kialakítható az a közös álláspont, amelyik egyébként az ellenzéki program megalkotásához, a választások előtt pedig különösen fontos, hogy legyen egy jó alternatív program a koncepciótlan kormányzattal szemben".

Dávid Ibolya felhívta a figyelmet arra, hogy a programok menti együttműködésről van szó, mert ellenzékben nincs koalíció, csak egy korrekt partneri együttműködés, amelyre már többször tett az MDF javaslatot.

Kijelentette: "lezárult egy korszak, megbukott a jobboldali egypártrendszernek a rémképe, immáron nemcsak a KDNP vált ki (a Fideszből), hanem a Kisgazda Polgári Egyesület is párttá alakul".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×