eur:
393.97
usd:
368.73
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Kuncze: a nagygyűlés nem verseny

Az SZDSZ elnöke szerint pártja nem azért szervezett rendezvényt a Fidesszel egy napra, mert versenyezni szeretne a legnagyobb ellenzéki párttal. Kuncze Gábor szerint a Fidesz esetében már megszokott, hogy a választások előtti időszakban egy aláírásgyűjtést egy nagygyűlés követ.

Az SZDSZ elnöke szerint nem versenyről van szó a liberális párt és a Fidesz között. Kuncze Gábor a közszolgálati televízióban arra reagált, hogy mindkét politikai szervezet szeptember 23-ára hirdetett meg budapesti rendezvényeket (az SZDSZ a Városháza-parkba, a Fidesz a Hősök terére).

A liberális politikus úgy vélte: a Fidesz a választások előtt már megszokott koreográfiát követi, amikor egy aláírásgyűjtést nagygyűlés követ.

Kuncze Gábor úgy fogalmazott: a demokratikus ellenzék tagjai írták alá a rendezvényt is bejelentő kiáltványt, mert így szerették volna cáfolni a Fidesz állítását, mely szerint amit az ellenzéki párt jelenleg csinál, egyenes folytatása a magyarországi rendszerváltásnak.

"Mindaz, amit a Fidesz mostanában csinál, néhány éve már, annak semmi köze nincs a piacgazdasághoz, és ilyen módon nem folytatása az 1989-90-es rendszerváltásnak" - mondta a pártelnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×