eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Rogán: a választásokkal vége lesz a limuzinszocializmusnak

Limuzinszocialisták kormányozzák Magyarországot- jelentette ki a Fidesz kampányfőnöke egy óbudai lakótelepi parkolóban tartott sajtótájékoztatóján arra utalva, hogy egyik kampányfilmjében a miniszterelnök egy kormányzati autó hátsó ülésén beszél. A szocialisták szóvivője szerint Rogán Antal olyan mélyre süllyedt, ahol a "tudósok szerint nem lehetséges az élet".

"Ha valaki számára mindezidáig nem volt világos, akkor ma én azt gondolom, mindenki számára egyértelmű, hogy Magyarországot a limuzinszocialisták kormányozzák luxusautókból, Gyurcsány Ferenccel az élen" - mondta Rogán Antal.

A kampányfőnök hangsúlyozta, hogy egy luxuslimuzin hátsó üléséről sok minden egészen másként látszik: a munkanélküliség nem is olyan nagy probléma, az árak egyáltalán nem látszanak magasnak, és az ember megkockáztathatja azt a kijelentést, amit Gyurcsány Ferenc a parlamentben is megtett, hogy Magyarországon nagy a jólét.

Rogán Antal bejelentette: ha megnyerik a választásokat, akkor azt a gépkocsit, amelyet Gyurcsány Ferenc televíziós klipjéhez használt, eladják, az árát pedig a vakok és gyengén látók támogatására fordítják.

"Magyarországon április 9. után véget ér a limuzinszocializmus korszaka, mert luxuskormányzás helyett valóban az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó kormányzásra van szükség, és limuzinszocialisták helyett felelős döntéshozók kellenek a parlamentbe és a kormányba is" - mondta az ellenzéki párt kampányfőnöke.

Orbán Viktor és a kincstári autók

A szocialisták szóvivője szerint Rogán Antal olyan mélyre süllyedt, ahol a "tudósok szerint nem lehetséges az élet".

Nyakó István szerint Rogán Antal azzal próbálja besározni riválisát, amiben "az ő főnökének van szégyenkeznivalója".

A rendszerváltozás utáni miniszterelnökök közül ugyanis Orbán Viktor használta a legtöbb állami autót: több kincstári kocsi várta őt a hivatali garázsban, mint elődeit összesen. Nem elégedett meg a szolgálati autójával, így fenn kellet tartani neki egy kisebb gépkocsiparkot a munkaidő utáni használatra is: a hivatali Mercedesen kívül rendelkezésére állt egy limuzin, egy buszlimuzin és egy terepjáró - írta közleményében.

Ráadásul a hivatalos nyilvántartásokban azoknak az autóknak már nincs is nyoma, amelyeket úgymond kipróbálásra kapott miniszterelnökként, ilyen volt például a páncélozott Volkswagen, amelyett a 2002-es kampány idején használt Orbán Viktor - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Megvan a Balaton idei egyik fő nyertese

Augusztus végén lezárult a balatoni hajózás főszezonja. Nyár végéig a Balatoni Hajózási Zrt. kompjai 1 millió 229 ezer, a személyhajók pedig 791 ezer utast szállítottak. Így idén a Bahart tavalyhoz képest már 2 hónappal korábban, augusztus végére elérte a 2 milliós utasszámot – közölte a hajótársaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
A győzelemért bármit? Kamala Harrist és Donald Trumpot sem kell félteni, ha pálfordulásról van szó

A győzelemért bármit? Kamala Harrist és Donald Trumpot sem kell félteni, ha pálfordulásról van szó

Az amerikai politika egyik örök érvényű bölcsessége, hogy az elnökjelöltek mérsékelni szokták programjukat az őszi választás előtt, azután, hogy a párton belüli előválasztáson jóval markánsabb álláspontokat fogalmaznak meg – valahogy mégis muszáj kitűnni az egymással nagyrészt egyetértő politikusok tömegéből. A jelöltek középre mozgása azzal az egyszerű okkal magyarázható, hogy az előválasztáson az inkább bal- vagy jobbra húzó szavazóbázisukat kell meggyőzniük, míg az általános választáson az ideológiai centrum és a pártfüggetlenek felé igyekeznek gesztusokat tenni az ott összeszedhető voksokért cserébe. Jóllehet a demokrata oldalon Kamala Harris nem az előválasztási győzelmének hála került fel a szavazólapra (hiszen azt a hivatalban lévő elnök, a jelöltségtől visszalépett Joe Biden nyerte), az alelnök így is számos kiigazítást tett a korábbi álláspontjait illetően. A republikánusok ezt fel is hánytorgatják neki nap mint nap, ám ettől függetlenül Donald Trumpot sem kell félteni ez ügyben, aki már-már hobbit űz abból, hogy egyik nap A-t, míg másik nap B-t mond.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 05:41
×
×
×
×