eur:
393.5
usd:
367.87
bux:
66256.13
2024. április 24. szerda György
Nem nehéz karácsonyfát venni, de elővigyázatosnak kell lenni

Nem nehéz karácsonyfát venni, de elővigyázatosnak kell lenni

Alkalmi engedély kell a fenyőárusításhoz – mondta az InfoRádiónak a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke. Biza Klára hozzátette, hogy a piacokon, az árudákban és a nagyobb fővárosi szabadtereken beszerezhetőek lesznek a fenyőfák.

Ahol a helyi önkormányzat ad engedélyt, ott a nagyobb területeken megtalálhatók a fenyőfaárusok – mondta Biza Klára. Az ehhez szükséges alkalmi engedély többnyire néhány ezer forintért megvásárolható. Egy állandó telephellyel rendelkező kertészeti árudának sokkal több feltételnek kell megfelelnie: növényegészségügyi előírásokhoz kell tartaniuk magukat, valamint biztosítaniuk kell az öntözhetőséget és az árnyékolást.

A szakértő javaslata szerint kizárólag kertészetekből érdemes gyökeres fenyőt vásárolni, mivel azokat később is meg lehet találni reklamáció esetén. Ráadásul ezek a helyek szakszerűen nevelt fákat vesznek, melyeket faiskolákban vagy szabad földben neveltek.

A gyökeres fa csak néhány napig tűri a szoba melegét, az ünnepek előtt és után inkább a kertben vagy teraszon tartható. A kertbe ültetni kizárólag a fagy elmúlását követően, tavasszal szabad.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×