INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Nem nehéz karácsonyfát venni, de elővigyázatosnak kell lenni

Infostart / InfoRádió
Alkalmi engedély kell a fenyőárusításhoz – mondta az InfoRádiónak a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke. Biza Klára hozzátette, hogy a piacokon, az árudákban és a nagyobb fővárosi szabadtereken beszerezhetőek lesznek a fenyőfák.

Ahol a helyi önkormányzat ad engedélyt, ott a nagyobb területeken megtalálhatók a fenyőfaárusok – mondta Biza Klára. Az ehhez szükséges alkalmi engedély többnyire néhány ezer forintért megvásárolható. Egy állandó telephellyel rendelkező kertészeti árudának sokkal több feltételnek kell megfelelnie: növényegészségügyi előírásokhoz kell tartaniuk magukat, valamint biztosítaniuk kell az öntözhetőséget és az árnyékolást.

A szakértő javaslata szerint kizárólag kertészetekből érdemes gyökeres fenyőt vásárolni, mivel azokat később is meg lehet találni reklamáció esetén. Ráadásul ezek a helyek szakszerűen nevelt fákat vesznek, melyeket faiskolákban vagy szabad földben neveltek.

A gyökeres fa csak néhány napig tűri a szoba melegét, az ünnepek előtt és után inkább a kertben vagy teraszon tartható. A kertbe ültetni kizárólag a fagy elmúlását követően, tavasszal szabad.

Kapcsolódó hang

Alkalmi engedély kell a fenyőárusításhoz
 


Kertészetekből érdemes gyökeres fenyőt vásárolni
 


A címlapról ajánljuk