eur:
389.58
usd:
361.87
bux:
68430.22
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Egy választópolgár a pilisszentkereszti Polgármesteri Hivatalban kialakított 1. számú szavazókörben a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán 2019. október 13-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A Társadalomkutatónál is 50 százalékon állnak a kormánypártok

A legfrissebb közvéleménykutatás a Fidesz-KDNP-nek 123, az ellenzéki összefogásnak 69, a Mi Hazánknak 6 mandátumot valószínűsít.

A Fidesz-KDNP pártszövetség a biztos szavazatok felére (50 százalék) számíthat, ami stabil kormánytöbbséget eredményezne számukra. A baloldal szavazótábora viszont – hibahatáron belül – tovább csökkent, jelenleg a biztos szavazók 40 százalékát tudhatja maga mögött – derül ki a Társadalomkutató március végi pártpreferencia-kutatásából.

A kutatócég közleménye szerint az adatok a Fidesz-KDNP pártszövetség győzelmét valószínűsítik, míg a baloldal a kampányhajrában sem tudott lendületet venni (a baloldal szavazótábora november végétől kezdődően mostanáig 6 százalékponttal csökkent), a kispártok azonban feljöttek, és ők tűnnek a kampányhajrá legnagyobb nyerteseinek: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt még éppen a választási küszöb alatt áll a maga 4 százalékával, a Mi Hazánk Mozgalom pedig jelenleg 6 százalékos támogatottsággal rendelkezik a választási részvételüket biztosra ígérők között.

A Társadalomkutató a Fidesz-KDNP-nek 123, az ellenzéki összefogásnak 69, a Mi Hazánknak 6 mandátumot valószínűsít, és a számításai szerint a német nemzetiségi képviselő is bejut a parlamentbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×