eur:
390.85
usd:
366.61
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Újabb leleplezéseket helyezett kilátásba az Anonymus-álarcos alak

A Magyar Nemzet által feltételezett újabb ügy egyik főszereplője Patek Gábor, a kispesti szocialista polgármester, Gajda Péter bizalmasa.

Anonymus nem szegte meg a szavát, ismét jelentkezett – írja a Magyar Nemzet. Az álarcos figura néhány napja kerületi politikusokat érintő leleplezést ígért. Szerdai videójában pedig sejtelmesen három olyan személyt ajánlott az újságírók figyelmébe, akik feltehetően fontos szereplői lesznek az előttünk álló „izgalmas” napoknak.

„Kiindulásként Patek Gáborról, Fischer Lászlóról és Deák Róbertről, illetve a III., a XVIII., és a XIX. kerületben végzett tevékenységükről fogok beszélni" – fogalmazott az ismeretlen eredetű felvételen Anonymus, aki bővebb információkkal nem szolgált az ügyről.

A lap szerint a három személy közül egyértelműen Patek Gábor az, akinek a személyével a sajtó korábban már foglalkozott, ugyanis 2020-ig a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője volt a kispesti önkormányzatnál, ám szerepe jóval túlmutatott ezen.

A Magyar Nemzet úgy fogalmaz, hogy Patek Gábor tulajdonképpen az MSZP-s Gajda Péter jobb keze, bizalmasa volt, egy ideig a polgármester kabinetfőnökeként is dolgozott. Nevét főként akkor ismerhette meg a szélesebb közvélemény, amikor 2019-ben kiszivárogtak azok a kispesti hanganyagok, amelyeken Lackner Csaba helyi önkormányzati képviselő – bódult állapotban – részletesen beszámolt a kerület korrupciógyanús ügyleteiről.

Lackner egyebek mellett arról beszélt, hogy 2016-tól közeli munkakapcsolatba került és együtt „dolgozgatott” Gajda Péter végrehajtójával. Azzal is eldicsekedett, hogy Patek Gábor mellett Somogyi László üzletemberrel és Guzmics Zsomborral is szorosan együttműködött. Somogyi a kispesti önkormányzati pályázatokon rendszeresen nyert el komolyabb megbízásokat, úgy, hogy felesége eközben önkormányzati képviselőként tevékenykedett. Guzmics pedig a kerületi építéshatóság vezetője volt, nevét szintén több korrupciógyanús üggyel hozta összefüggésbe Lackner Csaba.

„Az Anonymus által említett másik két nevet nem tudtuk minden kétséget kizáróan beazonosítani, Fischer Lászlóról és Deák Róbertről a sajtóban sem találtunk – a szóban forgó fővárosi kerületekkel összefüggő – információkat” – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×