eur:
389.61
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook

Visszalépett az ellenzék monori jelöltje a kegyeletsértő kommentjei után

Gér Mihály a Facebookon jelentette be, hogy visszalép a jelöléstől.

Mint az Infostart is megírta, egy öt és fél évvel ezelőtti eset miatt került nehéz helyzetbe az ellenzék monori jelöltje. Gér Mihály, aki a Párbeszéd színeiben nyerte meg az előválasztást, 2016-ban autójával elgázolt egy fiatal párt az Andrássy úton. A fiú meghalt, a lány súlyos sérüléseket szenvedett. Bár a balesetben vétlen volt, mivel piros lámpánál szaladtak ki elé, súlyos érzéketlenségről tettek tanúságot azok a neki tulajdonított akkori zárt csoportos Facebook-bejegyzések, amelyeknek a képernyőfotóit most a Bennfentes című lap hozta nyilvánosságra.

„Részegen ne rohanjatok elém a piroson lécci” – írta Gér Mihály a fotók tanúsága szerint, és arra is panaszkodott, a kocsija „csupa velő meg haj és tök undi”. Bejegyzésében olvasható még, hogy „Na ki ölt ma embert”, illetve hogy „a csajt csak megnyomorítottam”. Arra a kérdésre pedig, hogy mi történt, úgy válaszolt: az áldozatok azt gondolták, erősebbek az Audijánál, őt pedig megvédte a "fém váz".

Nem sokkal a kommentek nyilvánosságra kerülése után Gér Mihály a Facebookon bejelentette, hogy a jelöltségtől azonnal hatállyal visszalép.

"Hat évvel ezelőtt baleset részese voltam, vétlenségemet jogerős bírósági ítélet mondta ki. A jelöltállítási folyamatban erről tájékoztattam az ellenzéki összefogás illetékeseit. Ugyanakkor ma napvilágot látott egy privát csoportba írt üzenetem, amelyet közvetlenül a baleset után, sokkhatás alatt írtam. Noha szavaimért ugyanott bocsánatot kértem, be kell látnom: kampányom folytatása súlyos terhet róna rám, a pártomra és az ellenzéki összefogásra. Ezért a jelöléstől a mai nappal visszalépek. Bár nem tehettem róla, az eset mély, kitörölhetetlen nyomokat hagyott bennem. Rendkívüli módon sajnálom a történteket, és ezúton is szeretném együttérzésemről biztosítani az áldozatok hozzátartozóit" – írta a volt képviselőjelölt, aki a hírek szerint szombaton még összegyűjtötte a hivatalos jelöléshez szükséges támogató aláírásokat.

Az ellenzéknek most új jelöltet kell állítani a Pest megyei 10. választókerületben, ahol eddig Pogácsás Tibor, a Fidesz képviselője az egyetlen hivatalos jelölt.

Az eset nyomán közlemény adott ki Gér Mihály pártja, a Párbeszéd, ebben azt írja, hogy tudomására jutott egy körülmény, amely meggátolja, hogy Gér Mihály folytassa kampányát.

"A balesetről tudtunk – így arról is, hogy a bíróság jogerősen felmentette Gér Mihályt –, a hozzászólásokról azonban nem. Kommentjeiért – még az esemény idején – Gér Mihály több hozzászólásában is bocsánatot kért. „Inkább engem ütöttek volna el. Nagyon nehezen viselem az álmatlan éjszakákat” – írta akkor egy kommentben. Az eset mély, kitörölhetetlen nyomokat hagyott benne: rendkívüli módon sajnálja a történteket. Együttérzünk azokkal, akik – bármilyen módon – hasonló szituációk részesei voltak" – áll a Párbeszéd közleményében. A párt az új jelölt kilétéről hamarosan tájékoztatást ad.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×